home | inhoud | index | zoeken

Lijst

Webflow v1.5 © 02-06-2010

› Hoe nagiveer ik naar een lijst?

› Welke tabbladen heeft een lijst?

› Op welke kolommen kan ik sorteren?

› In welke velden kan ik zoeken?

› Welke acties kan ik uitvoeren in een lijst?


De lijsten van alle modules zijn in Webflow de ingang om alle items te bekijken en te bewerken. Deze lijsten zijn - in de basis - overal hetzelfde. Lange lijsten worden in Webflow verdeeld over meerdere pagina's. Standaard staan op elke pagina 20 items. Om naar andere pagina's te navigeren staan onderaan de lijst een aantal pijltjes:

Met het meest linkse (dubbele) pijltje springt u naar de eerste pagina van de lijst. Met het enkele pijltje ernaast kunt u één pagina terug. Met het meest rechtse (dubbele) pijltje springt u naar de laatste pagina van de lijst. Met het enkele pijltje ernaast kunt u één pagina verder.

Onderaan de lijst geeft Webflow het totaal aantal items in de lijst weer. Als de lijst gefilterd is (er is een zoekopdracht ingevoerd), dan staat hierachter het woord 'gefilterd', om aan te geven dat niet de gehele lijst wordt weergegeven.

Hoe navigeer ik naar een lijst?

Wanneer u vanuit het hoofdmenu op een onderdeel klikt, dan wordt de lijst van dit onderdeel geopend. Vanuit de knoppenbalk kunnen de lijsten van de onderdelen uit de actieve module geopend worden door op het lijsticoon van dat onderdeel te klikken. Een lijsticoon is te herkennen aan het lijst symbool dat rechtsboven op het icoon van het onderdeel geplaatst is:

Het hierboven getoonde symbool ziet u ook in de lijst zelf terug. Dit staat links naast het tabblad - of de tabbladen - van de lijst. Als voorbeeld van een lijsticoon staat hieronder het lijsticoon van 'organisaties' afgebeeld:

Welke tabbladen heeft een lijst?

Een lijst kan één of meerdere tabbladen bevatten. Het aantal verschilt per lijst en het hangt af van de status die een item in de lijst kan krijgen. Wanneer de items in een onderdeel geen status (kunnen) hebben, dan heeft een lijst één tabblad. Dit tabblad heet in dat geval 'alles'. Dit geldt bijvoorbeeld voor het onderdeel 'groepen' in de module 'beveiliging'. Een voorbeeld van een lijst met meerdere tabbladen is de 'lijst relaties'. Deze heeft de volgende tabbladen:

Op welke kolommen kan ik sorteren?

Een lijst is standaard oplopend gesorteerd op naam. U kunt de lijst desgewenst anders sorteren door op de kop van één van de aanwezige kolommen in de lijst te klikken. Eén keer klikken op de kop sorteert in oplopende volgorde, nogmaals klikken op dezelfde kop sorteert in aflopende volgorde. U kunt de aankomende sortering ook zien door uw muisaanwijzer op de kop van de kolom te plaatsen.

In welke velden kan ik zoeken?

Lijsten zijn standaard niet gefilterd. U kunt de lijst desgewenst filteren door het gewenste zoekveld te kiezen, een waarde in te voeren en op 'zoek' te klikken. Webflow toont nu alleen de items die aan uw zoekcriteria voldoen. U kunt het filter wissen door op 'wis zoekopdracht' te klikken:

Welke acties kan ik uitvoeren in een lijst?

U kunt in een lijst desgewenst een of meer items selecteren om een lijstactie uit te voeren door op een van de knoppen onder aan de lijst te klikken. De volgende acties zijn beschikbaar:

  • afdrukken
  • export naar csv

Als u een selectie heeft gemaakt, wordt de actie alleen uitgevoerd op het item dat u heeft geselecteerd. Als u geen selectie heeft gemaakt, wordt de actie op alle items in de lijst uitgevoerd, inclusief de items die eventueel op andere pagina's van de geselecteerde lijst staan. Let wel: Niet alle lijsten hebben knoppen voor acties onderaan de lijst.

In de lijst 'artikelen' en de lijst 'producten' is de actie 'vergelijken' toegevoegd. Deze actie vergelijkt de geselecteerde items en laat de vergelijking zien in een popup.

Naast de acties onder aan de lijst kunt u per item een actie kiezen die in de actiekolom staat. De beschikbaarheid van deze acties is afhankelijk van uw rechten op de betreffende module. De volgende acties zijn beschikbaar:

  • bekijken
  • bewerken


› Klik hier om naar het onderwerp 'bekijken' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'bewerken' te gaan.