Invoeren inkoop credit nota

Webflow v1.5 © 25-05-2010

› Hoe voer ik een inkoop credit nota in?

› Welke velden heeft een inkoop credit nota?

Hoe voer ik een inkoop credit nota in?

Er zijn twee methodes om een inkoop credit nota in te voeren:

• Maak een inkoop credit nota van een inkoop factuur
  • Maak een losse inkoop credit nota

Maak een inkoop credit nota van een inkoop factuur

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'inkoop facturen' in de module 'inkoop'.
  2. Webflow opent nu de module inkoop en toont de lijst inkoop facturen.
  3. Zoek in de lijst de inkoop factuur op die u wilt crediteren en klik op het bewerken icoon van deze inkoop factuur:
  4. Webflow opent nu de betreffende inkoop factuur.
  5. Selecteer nu de actie 'maak inkoop credit nota'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar inkoop credit nota'. Klik op 'bijwerken'. De inkoop credit nota wordt aangemaakt en geopend.

Maak een losse inkoop credit nota

Bij het invoeren van een inkoop credit nota worden keuzevelden gebruikt die elders worden ingevoerd:

• Leverancier
  • Artikel
  • Faciliteit
  • Uitvoerder

U kunt er voor kiezen om deze van tevoren in te voeren, maar het is ook mogelijk om dit tijdens het invoeren van de inkoop credit nota te doen.

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'inkoop credit nota's' in de module 'inkoop'.
  2. Webflow opent nu de module inkoop en toont de lijst inkoop credit nota's. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen inkoop credit nota':
  3. Webflow toont nu het scherm invoeren inkoop credit nota. Webflow zet de datum automatisch op vandaag. Voer eventueel een andere datum in.
  4. Kies de leverancier uit de lijst.
  5. Vul het credit nota nummer van de leverancier in.
  6. Klik op het tabblad 'artikelen' als u artikelen wil toevoegen aan de inkoop credit nota. Als u geen artikelen wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 10.
  7. Kies het artikel d.m.v. de keuzelijsten, of voer het artikelnummer in. Webflow vult nu automatisch de inkoopprijs in die bij het artikel is opgegeven. Let wel: artikelen waarvan de voorraad wordt bijgehouden, kunnen niet op een credit nota worden toegevoegd.
  8. Voer de gewenste hoeveelheid in.
  9. Herhaal puntje 7 t/m 9 voor eventuele volgende artikelen.
  10. Klik op het tabblad 'faciliteiten' als u faciliteiten wil toevoegen aan de inkoop credit nota. Als u geen faciliteiten wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 14.
  11. Kies het faciliteit d.m.v. de keuzelijst, of voer het faciliteitnummer in.
  12. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om faciliteiten en/of uitvoerders te kiezen:

Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: faciliteiten waarvoor de planning is geactiveerd, kunnen niet op een credit nota worden toegevoegd.
  13. Herhaal puntje 11 t/m 13 voor eventuele volgende faciliteiten.
  14. Klik op het tabblad 'uitvoerders' als u uitvoerders wil toevoegen aan de inkoop credit nota. Als u geen uitvoerders wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 18.
  15. Kies het uitvoerder d.m.v. de keuzelijst, of voer het uitvoerdernummer in.
  16. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om uitvoerders en/of uitvoerders te kiezen:

Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: uitvoerders waarvoor de planning is geactiveerd, kunnen niet op een credit nota worden toegevoegd.
  17. Herhaal puntje 15 t/m 17 voor eventuele volgende uitvoerders.
  18. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De inkoop credit nota wordt nu toegevoegd en krijgt automatisch een inkoop credit nota nummer toegewezen.