Invoeren inkoop factuur

Webflow v1.5 © 23-06-2009

› Hoe voer ik een inkoop factuur in?

› Hoe kan ik een inkoop factuur crediteren?

› Welke velden heeft een inkoop factuur?

Hoe voer ik een inkoop factuur in?

Er zijn twee methodes om een inkoop factuur in te voeren:

• Maak een inkoop factuur van een inkoop afhandeling
  • Maak een losse inkoop factuur

Maak een inkoop factuur van een inkoop afhandeling

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'inkoop afhandelingen' in de module 'inkoop'.
  2. Webflow opent nu de module inkoop en toont de lijst inkoop afhandelingen.
  3. Zoek in de lijst de inkoop afhandeling op die u wilt factureren en klik op het bewerken icoon van deze inkoop afhandeling:
  4. Webflow opent nu de betreffende inkoop afhandeling. Vul de bevestigingsdatum in, of kies een datum uit de kalender.
  5. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De inkoop afhandeling wordt nu bijgewerkt en verschijnt daarna in de lijst 'bevestigd'.
  6. Selecteer nu de actie 'ontvang factuur'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar inkoop factuur'. Klik op 'bijwerken'. De inkoop factuur wordt aangemaakt en geopend.

Maak een losse inkoop factuur

Bij het invoeren van een inkoop factuur worden keuzevelden gebruikt die elders worden ingevoerd:

• Leverancier
  • Artikel
  • Faciliteit
  • Uitvoerder

U kunt er voor kiezen om deze van tevoren in te voeren, maar het is ook mogelijk om dit tijdens het invoeren van de inkoop factuur te doen.

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'inkoop facturen' in de module 'inkoop'.
  2. Webflow opent nu de module inkoop en toont de lijst inkoop facturen. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen inkoop factuur':
  3. Webflow toont nu het scherm invoeren inkoop factuur. Webflow zet de datum automatisch op vandaag. Voer eventueel een andere datum in.
  4. Kies de leverancier uit de lijst.
  5. Vul het factuurnummer van de leverancier in.
  6. Klik op het tabblad 'artikelen' als u artikelen wil toevoegen aan de inkoop factuur. Als u geen artikelen wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 10.
  7. Kies het artikel d.m.v. de keuzelijsten, of voer het artikelnummer in. Webflow vult nu automatisch de inkoopprijs in die bij het artikel is opgegeven. Let wel: artikelen waarvan de voorraad wordt bijgehouden, kunnen niet op een factuur worden toegevoegd.
  8. Voer de gewenste hoeveelheid in.
  9. Herhaal puntje 7 t/m 9 voor eventuele volgende artikelen.
  10. Klik op het tabblad 'faciliteiten' als u faciliteiten wil toevoegen aan de inkoop factuur. Als u geen faciliteiten wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 14.
  11. Kies het faciliteit d.m.v. de keuzelijst, of voer het faciliteitnummer in.
  12. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om faciliteiten en/of uitvoerders te kiezen:

Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: faciliteiten waarvoor de planning is geactiveerd, kunnen niet op een factuur worden toegevoegd.
  13. Herhaal puntje 11 t/m 13 voor eventuele volgende faciliteiten.
  14. Klik op het tabblad 'uitvoerders' als u uitvoerders wil toevoegen aan de inkoop factuur. Als u geen uitvoerders wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 18.
  15. Kies het uitvoerder d.m.v. de keuzelijst, of voer het uitvoerdernummer in.
  16. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om uitvoerders en/of uitvoerders te kiezen:

Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: uitvoerders waarvoor de planning is geactiveerd, kunnen niet op een factuur worden toegevoegd.
  17. Herhaal puntje 15 t/m 17 voor eventuele volgende uitvoerders.
  18. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De inkoop factuur wordt nu toegevoegd en krijgt automatisch een inkoop factuur nummer toegewezen.

Hoe kan ik een inkoop factuur crediteren?

Voor het crediteren van een inkoop factuur kunt u de volgende stappen uitvoeren:

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'inkoop facturen' in de module 'inkoop'.
  2. Webflow opent nu de module inkoop en toont de lijst inkoop facturen.
  3. Zoek in de lijst de inkoop factuur op die u wilt crediteren en klik op het bewerken icoon van deze inkoop factuur:
  4. Webflow opent nu de betreffende inkoop factuur.
  5. Selecteer nu de actie 'maak inkoop credit nota'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar inkoop credit nota'. Klik op 'bijwerken'. De inkoop credit nota wordt aangemaakt en geopend. Als u niet naar de inkoop credit nota wilt gaan, kiest u een andere route.