Invoeren pdf rapport sjabloon

Webflow v1.5 © 25-05-2010

› Hoe voer ik een pdf rapport sjabloon in?

› Waarvoor kan ik pdf rapport sjablonen gebruiken?

› Welke velden heeft een pdf rapport sjabloon?

Hoe voer ik een pdf rapport sjabloon in?

Bij het invoeren van het pdf rapport sjabloon wordt gebruik gemaakt van het pdf formaat. Pdf staat voor 'portable document format', wat zoveel wil zeggen als 'een formaat dat op verschillende systemen gebruikt kan worden'. Voor het bekijken van pdf bestanden is een speciale 'viewer' nodig. Een bekend voorbeeld is Acrobat reader, die meestal al standaard op computers is geinstalleerd.

U kunt in de layout ruimte reserveren voor gegevens die tijdens het genereren van het pdf rapport door Webflow uit de database worden verzameld. U kunt hiervoor zogenaamde 'placeholders' gebruiken door een veldnaam tussen procenttekens te zetten: %veldnaam%. Bij het aanmaken van een pdf rapport moet er dan voor worden gezorgd dat alle gebruikte veldnamen in de gegevens terug te vinden zijn die op basis van de sql statements worden verzameld.

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'pdf rapporten' in de module 'instellingen'.
  2. Webflow opent nu de module instellingen en toont de lijst pdf rapporten. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen pdf rapport sjabloon':
  3. Webflow toont nu het scherm 'invoeren pdf rapport sjabloon'. Voer hier de naam van het pdf rapport sjabloon in, kies het papierformaat en voer de marges in.
  4. Kies met behulp van de knoppenbalk welke onderdelen aan het rapport moeten worden toegevoegd en welke layout deze onderdelen moeten hebben.
  5. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. Het pdf rapport sjabloon wordt nu toegevoegd.

Waarvoor kan ik pdf rapport sjablonen gebruiken?

U kunt pdf rapport sjablonen gebruiken in Webflow om de layout van pdf rapporten te bepalen. In het pdf rapport worden dan gegevens getoond volgens de ingevoerde layout.

› Klik hier om naar het onderwerp 'lijst pdf rapport sjablonen' te gaan.