contact | route | disclaimer | site-info

Enterprise Resource Planning (ERP software)

Webflow © 17-06-2011

Enterprise Resource Planning (ERP software) is een aanduiding voor een software platform dat een aantal taken kan vervullen. Het doel van ERP software is om de middelen van een onderneming zo efficiënt mogelijk te kunnen gebruiken. Het moet ingezet kunnen worden bij alle onderdelen van het bedrijf. ERP programma's zijn dus vaak grote, uitgebreide programma's die uit verschillende onderdelen bestaan.


Verkopen en klantenbeheer

Voor het stroomlijnen van het verkoop traject is het belangrijk om een gestructureerde bron van klantengegevens te hebben. Sommige gegevens bent u vanuit de belastingdienst verplicht om bij te houden, zoals naw gegevens en voor zakelijke klanten het btw nummer. Verder kan het heel nuttig zijn om informatie te kunnen terugvinden over bijvoorbeeld de gemiddelde besteding van de klant. Of de historische betaaltermijnen.


Inkopen en kosten

Voor een gezond bedrijf is het van groot belang om de kosten goed in kaart te hebben. Deze moeten dus ook overzichtelijk kunnen worden bijgehouden. En als het even kan zo compleet mogelijk kunnen worden ingevoerd.


Voorraadbeheer, productieproces en track-and-trace

Waar een ERP programma een waardevolle bijdrage kan leveren is het bijhouden van voorraden in combinatie met productie processen. Met behulp van recepten kan de ERP software automatisch voorraden afboeken en bijboeken. Hierdoor is het mogelijk om uit te rekenen hoeveel er nog geproduceerd kan worden. En waar eventueel de knelpunten zitten. Het wordt voor bedrijven daardoor mogelijk om just-in-time te gaan produceren.


Personeel en planning

Een groot deel van de capaciteit van een bedrijf wordt bepaald door de medewerkers. Een goede planning kan de efficiëntie aanzienlijk verhogen. Door een goed overzicht te hebben van de capaciteit van de mensen op de verschillende werkplekken, is het mogelijk om het juiste personeel in te zetten op de juiste plaats.


Balans, winst en verlies

Wanneer alle gegevens en processen zijn ingevoerd in het ERP programma, vormen deze gegevens een waardevolle bron van informatie. Behalve de verplichte rapportage naar de belastingdienst en de jaarstukken, kan de ERP software allerlei informatie verschaffen die kan helpen bij het stroomlijnen van de onderneming.

Deze belangrijke onderdelen zijn door ons samengebracht in Webflow. Webflow is ERP software die u helpt om efficiënter te werken.

webflow icon nieuws

TRIOX is verhuisd
Koppeling met de KvK
Nieuwe regels voor webwinkels
meer nieuws >>

twitter icon twitter

Klik hier om het laatste nieuws van Webflow te volgen op Twitter.

klantenportaal icon mijn gegevens

Klik hier om in te loggen op uw eigen pagina in het klanten portaal.