Invoeren inkoop afhandeling

Webflow v1.5 © 05-12-2008

› Hoe voer ik een inkoop afhandeling in?

› Hoe kan ik een inkoop afhandeling factureren?

› Welke velden heeft een inkoop afhandeling?

Hoe voer ik een inkoop afhandeling in?

Er zijn twee methodes om een inkoop afhandeling in te voeren:

• Maak een inkoop afhandeling van een inkoop opdracht
  • Maak een losse inkoop afhandeling

Maak een inkoop afhandeling van een inkoop opdracht

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'inkoop opdrachten' in de module 'inkoop'.
  2. Webflow opent nu de module inkoop en toont de lijst inkoop opdrachten.
  3. Zoek in de lijst de inkoop opdracht op die u verder wilt afhandelen en klik op het bewerken icoon van deze inkoop opdracht:
  4. Webflow opent nu de betreffende inkoop opdracht. Vul de bevestigingsdatum in, of kies een datum uit de kalender.
  5. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De inkoop opdracht wordt nu bijgewerkt en verschijnt daarna in de lijst 'bevestigd'.
  6. Selecteer nu de actie 'start inkoop afhandeling'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar inkoop afhandeling'. Klik op 'bijwerken'. De inkoop afhandeling wordt aangemaakt en geopend.

Maak een losse inkoop afhandeling

Bij het invoeren van een inkoop afhandeling worden keuzevelden gebruikt die elders worden ingevoerd:

• Leverancier
  • Artikel
  • Faciliteit
  • Uitvoerder

U kunt er voor kiezen om deze van tevoren in te voeren, maar het is ook mogelijk om dit tijdens het invoeren van de inkoop afhandeling te doen.

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'inkoop afhandelingen' in de module 'inkoop'.
  2. Webflow opent nu de module inkoop en toont de lijst inkoop afhandelingen. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen inkoop afhandeling':
  3. Webflow toont nu het scherm invoeren inkoop afhandeling. Webflow zet de datum automatisch op vandaag. Voer eventueel een andere datum in.
  4. Kies de leverancier uit de lijst. Webflow vult nu automatisch de bevestigings- en betalingstermijn in die bij de leverancier is opgegeven.
  5. Vul de verwachte factuurdatum in.
  6. Klik op het tabblad 'artikelen' als u artikelen wil toevoegen aan de inkoop afhandeling. Als u geen artikelen wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 10.
  7. Kies het artikel d.m.v. de keuzelijsten, of voer het artikelnummer in. Webflow vult nu automatisch de inkoopprijs in die bij het artikel is opgegeven.
  8. Voer de gewenste hoeveelheid in. Als de module 'voorraad' is geactiveerd, en bij het product is aangegeven dat de voorraad moet worden bijgehouden, geeft Webflow m.b.v. een lichtje aan of er voldoende van dit artikel wordt besteld.
  9. Herhaal puntje 7 t/m 9 voor eventuele volgende artikelen.
  10. Klik op het tabblad 'faciliteiten' als u faciliteiten wil toevoegen aan de inkoop afhandeling. Als u geen faciliteiten wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 14.
  11. Kies de faciliteit d.m.v. de keuzelijst, of voer het faciliteitnummer in. Webflow vult nu automatisch de inkoopprijs in die bij deze faciliteit is opgegeven.
  12. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om de planning in te voeren:

Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: het popup icoon verschijnt alleen als de module 'planning' is geactiveerd.
  13. Herhaal puntje 11 t/m 13 voor eventuele volgende faciliteiten.
  14. Klik op het tabblad 'uitvoerders' als u uitvoerders wil toevoegen aan de inkoop afhandeling. Als u geen uitvoerders wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 18.
  15. Kies de uitvoerder d.m.v. de keuzelijst, of voer het uitvoerdernummer in. Webflow vult nu automatisch de inkoopprijs in die bij deze uitvoerder is opgegeven.
  16. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om de planning in te voeren:

Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: het popup icoon verschijnt alleen als de module 'planning' is geactiveerd.
  17. Herhaal puntje 15 t/m 17 voor eventuele volgende uitvoerders.
  18. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De inkoop afhandeling wordt nu toegevoegd en krijgt automatisch een inkoop afhandeling nummer toegewezen.

Hoe kan ik een inkoop afhandeling factureren?

Voor het factureren van een inkoop afhandeling moet deze bevestigd zijn, d.w.z. de bevestigingsdatum moet zijn ingevuld. Daarna kan er een inkoop factuur van worden gemaakt:

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'inkoop afhandelingen' in de module 'inkoop'.
  2. Webflow opent nu de module inkoop en toont de lijst inkoop afhandelingen.
  3. Zoek in de lijst de inkoop afhandeling op die u verder wilt afhandelen en klik op het bewerken icoon van deze inkoop afhandeling:
  4. Webflow opent nu de betreffende inkoop afhandeling. Vul de bevestigingsdatum in, of kies een datum uit de kalender.
  5. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De inkoop afhandeling wordt nu bijgewerkt en verschijnt daarna in de lijst 'bevestigd'.
  6. Selecteer nu de actie 'start inkoop factuur'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar inkoop factuur'. Klik op 'bijwerken'. De inkoop factuur wordt aangemaakt en geopend. Als u niet naar de inkoop factuur wilt gaan, kiest u een andere route.