Invoeren verkoop afhandeling

Webflow v1.5 © 25-05-2010

› Hoe voer ik een verkoop afhandeling in?

› Hoe kan ik een verkoop afhandeling factureren?

› Welke velden heeft een verkoop afhandeling?

Hoe voer ik een verkoop afhandeling in?

Er zijn twee methodes om een verkoop afhandeling in te voeren:

• Maak een verkoop afhandeling van een verkoop opdracht
  • Maak een losse verkoop afhandeling

Maak een verkoop afhandeling van een verkoop opdracht

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'verkoop opdrachten' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop opdrachten.
  3. Zoek in de lijst de verkoop opdracht op die u verder wilt afhandelen en klik op het bewerken icoon van deze verkoop opdracht:
  4. Webflow opent nu de betreffende verkoop opdracht. Vul de bevestigingsdatum in, of kies een datum uit de kalender.
  5. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De verkoop opdracht wordt nu bijgewerkt en verschijnt daarna in de lijst 'bevestigd'.
  6. Selecteer nu de actie 'start verkoop afhandeling'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar verkoop afhandeling'. Klik op 'bijwerken'. De verkoop afhandeling wordt aangemaakt en geopend.

Maak een losse verkoop afhandeling

Bij het invoeren van een verkoop afhandeling worden keuzevelden gebruikt die elders worden ingevoerd:

• Klant
  • Artikel
  • Dienst item

U kunt er voor kiezen om deze van tevoren in te voeren, maar het is ook mogelijk om dit tijdens het invoeren van de verkoop afhandeling te doen.

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'verkoop afhandelingen' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop afhandelingen. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen verkoop afhandeling':
  3. Webflow toont nu het scherm invoeren verkoop afhandeling. Webflow zet de datum automatisch op vandaag. Voer eventueel een andere datum in.
  4. Kies de klant uit de lijst. Webflow vult nu automatisch de bevestigings- en betalingstermijn in die bij de klant is opgegeven.
  5. Vul de verwachte factuurdatum in.
  6. Klik op het tabblad 'artikelen' als u artikelen wil toevoegen aan de verkoop afhandeling. Als u geen artikelen wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 10.
  7. Kies het artikel d.m.v. de keuzelijsten, of voer het artikelnummer in. Webflow vult nu automatisch de verkoopprijs in die bij het artikel is opgegeven.
  8. Voer de gewenste hoeveelheid in. Als de module 'voorraad' is geactiveerd, en bij het product is aangegeven dat de voorraad moet worden bijgehouden, geeft Webflow m.b.v. een lichtje aan of er voldoende van dit artikel aanwezig is voor deze afhandeling.
  9. Herhaal puntje 7 t/m 9 voor eventuele volgende artikelen.
  10. Klik op het tabblad 'diensten' als u dienst items wil toevoegen aan de verkoop afhandeling. Als u geen dienst items wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 14.
  11. Kies het dienst item d.m.v. de keuzelijst, of voer het dienst itemnummer in.
  12. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om faciliteiten en/of uitvoerders te kiezen en de planning in te voeren:

Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: het planning gedeelte verschijnt alleen als de module 'planning' is geactiveerd.
  13. Herhaal puntje 11 t/m 13 voor eventuele volgende dienst items.
  14. Klik op het tabblad 'verzendkosten' als u verzendkosten wilt toevoegen aan de verkoopopdracht.
  15. Selecteer de gewenste verzend methode uit de lijst met beschikbare verzend methoden. Standaard is de verzend methode 'geen verzendkosten' geselecteerd.
  16. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De verkoop afhandeling wordt nu toegevoegd en krijgt automatisch een verkoop afhandeling nummer toegewezen.

Hoe kan ik een verkoop afhandeling factureren?

Voor het factureren van een verkoop afhandeling moet deze bevestigd zijn, d.w.z. de bevestigingsdatum moet zijn ingevuld. Daarna kan er een verkoop factuur van worden gemaakt:

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'verkoop afhandelingen' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop afhandelingen.
  3. Zoek in de lijst de verkoop afhandeling op die u verder wilt afhandelen en klik op het bewerken icoon van deze verkoop afhandeling:
  4. Webflow opent nu de betreffende verkoop afhandeling. Vul de bevestigingsdatum in, of kies een datum uit de kalender.
  5. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De verkoop afhandeling wordt nu bijgewerkt en verschijnt daarna in de lijst 'bevestigd'.
  6. Selecteer nu de actie 'start verkoop factuur'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar verkoop factuur'. Klik op 'bijwerken'. De verkoop factuur wordt aangemaakt en geopend. Als u niet naar de verkoop factuur wilt gaan, kiest u een andere route.

NB. Indien u van de verkoop afhandeling geen factuur, maar een debet nota wilt maken, volg dan stap 1 t/m 5 en selecteer vervolgens de actie 'maak verkoop debet nota'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar verkoop debet nota'. Klik op 'bijwerken'. De verkoop debet nota wordt aangemaakt en geopend. Als u niet naar de verkoop debet nota wilt gaan, kiest u een andere route.