Invoeren verkoop opdracht

Webflow v1.5 © 25-05-2010

› Hoe voer ik een verkoop opdracht in?

› Hoe kan ik een verkoop opdracht verder afhandelen?

› Welke velden heeft een verkoop opdracht?

Hoe voer ik een verkoop opdracht in?

Bij het invoeren van een verkoop opdracht worden keuzevelden gebruikt die elders worden ingevoerd:

• Klant
  • Artikel
  • Dienst item

U kunt er voor kiezen om deze van tevoren in te voeren, maar het is ook mogelijk om dit tijdens het invoeren van de verkoop opdracht te doen.

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'verkoop opdrachten' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop opdrachten. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen verkoop opdracht':
  3. Webflow toont nu het scherm invoeren verkoop opdracht. Webflow zet de datum automatisch op vandaag. Voer eventueel een andere datum in.
  4. Kies de klant uit de lijst. Webflow vult nu automatisch de bevestigings- en betalingstermijn in die bij de klant is opgegeven.
  5. Vul de verwachte afhandelingsdatum in.
  6. Als u voor de klant een prijsopgaaf wilt maken, dan klikt u op de popup prijsopgaaf verkoop opdracht. Klik hier voor meer informatie over prijsopgaven.
  7. Klik op het tabblad 'artikelen' als u artikelen wil toevoegen aan de verkoop opdracht. Als u geen artikelen wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 11.
  8. Kies het artikel d.m.v. de keuzelijsten, of voer het artikelnummer in. Webflow vult nu automatisch de verkoopprijs in die bij het artikel is opgegeven.
  9. Voer de gewenste hoeveelheid in. Als de module 'voorraad' is geactiveerd, en bij het product is aangegeven dat de voorraad moet worden bijgehouden, geeft Webflow m.b.v. een lichtje aan of er voldoende van dit artikel aanwezig is voor deze opdracht.
  10. Herhaal puntje 8 t/m 10 voor eventuele volgende artikelen.
  11. Klik op het tabblad 'diensten' als u diensten wil toevoegen aan de verkoop opdracht. Als u geen diensten wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 15.
  12. Kies het dienst item d.m.v. de keuzelijst, of voer het dienst itemnummer in. Webflow vult nu automatisch de basis verkoopprijs in die bij dit dienst item is opgegeven.
  13. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om de faciliteiten en/of uitvoerders te kiezen en de planning in te voeren:

Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: het planning gedeelte verschijnt alleen als de module 'planning' geactiveerd is.
  14. Herhaal puntje 12 t/m 14 voor eventuele volgende faciliteiten.
  15. Klik op het tabblad 'verzendkosten' als u verzendkosten wilt toevoegen aan de verkoopopdracht.
  16. Selecteer de gewenste verzend methode uit de lijst met beschikbare verzend methoden. Standaard is de verzend methode 'geen verzendkosten' geselecteerd.
  17. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De verkoop opdracht wordt nu toegevoegd en krijgt automatisch een verkoop opdracht nummer toegewezen.

Hoe kan ik een verkoop opdracht verder afhandelen?

Voor het verder afhandelen van een verkoop opdracht moet deze bevestigd zijn, d.w.z. de bevestigingsdatum moet zijn ingevuld. Daarna kan er een verkoop afhandeling van worden gemaakt:

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'verkoop opdrachten' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop opdrachten.
  3. Zoek in de lijst de verkoop opdracht op die u verder wilt afhandelen en klik op het bewerken icoon van deze verkoop opdracht:
  4. Webflow opent nu de betreffende verkoop opdracht. Vul de bevestigingsdatum in, of kies een datum uit de kalender.
  5. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De verkoop opdracht wordt nu bijgewerkt en verschijnt daarna in de lijst 'bevestigd'.
  6. Selecteer nu de actie 'start verkoop afhandeling'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar verkoop afhandeling'. Klik op 'bijwerken'. De verkoop afhandeling wordt aangemaakt en geopend. Als u niet naar de verkoop afhandeling wilt gaan, kiest u een andere route.