home | inhoud | index | zoeken

Tab balk

Webflow v1.5 © 18-11-2008

Op diverse plaatsen in Webflow wordt gebruik gemaakt van tabbladen om gegevens te verdelen in verschillende groepen. Zowel bij lijsten, als bij het invoeren. Het kiezen van het zichtbare tabblad geschiedt m.b.v. de tabbalk. Een voorbeeld van de tabbalk van een lijst staat hieronder:

U kunt hierbij op de gewenste tab klikken om daarmee het bijbehorende tabblad naar voren te halen. Links naast de tabs staat altijd het icoon van het bijbehorende scherm. In dit geval is dit het lijst icoon.

Lijst tabs

Als in een lijst voor een bepaalde tab is gekozen, zal bij terugkeer naar deze lijst dezelfde tab worden getoond. Zie voor meer informatie over lijsten het onderwerp 'lijst'.

Invoer tabs

Als bij het invoeren op een tab wordt geklikt, zal Webflow eerst controleren of de invoer op het huidige tabblad correct is. Is dit niet het geval, zal de huidige tab in beeld blijven en een foutmelding tonen die de reden aangeeft. Bij terugkeer naar het betreffende invoer scherm, zal altijd het eerste tabblad worden getoond, en dus niet de laatst gekozen zoals bij de lijst. Zie voor meer informatie over invoeren het onderwerp 'bewerken'.