Invoeren gebruiker

Webflow v1.5 © 22-09-2009

› Hoe voer ik een gebruiker in?

› Waarvoor kan ik gebruikers gebruiken?

› Welke velden heeft een gebruiker?

Hoe voer ik een gebruiker in?

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'gebruikers' in de module 'beveiliging'.
  2. Webflow opent nu de module beveiliging en toont de lijst gebruikers. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen gebruiker':
  3. Webflow toont nu het scherm 'invoeren gebruiker'. Voer hier de gebruikersnaam in en kies de persoon die gebruiker moet worden uit de keuzelijst.
  4. Kies de groep en de status uit de keuzelijsten.
  5. Kies het gebruikerstype uit de keuzelijst.
  6. Voer een wachtwoord in en bevestig het wachtwoord.
  7. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De gebruiker wordt nu toegevoegd.

Waarvoor kan ik gebruikers gebruiken?

Gebruikers worden gebruikt om de toegangsrechten te definiëren in Webflow. Bij het starten van Webflow wordt als eerste om een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. Zonder gebruikersaccount kan Webflow niet worden gebruikt. Onbevoegden hebben dus geen toegang tot de gegevens.

Door middel van het koppelen van een gebruiker aan een groep krijgt de gebruiker ook toegang tot de verschillende modules en onderdelen. Per groep kan deze namelijk verschillend worden ingesteld. De acties van de gebruiker worden in Webflow bijgehouden, zodat bij het onderdeel 'mijn Webflow' alleen de eigen zaken worden getoond.

Door middel van het koppelen van een gebruiker aan een gebruikerstype kunt u aangeven of de gebruiker toegang heeft tot communities, pda, Webflow of webwinkel. Een gebruiker met gebruikerstype 'webwinkel' kan dus niet inloggen in Webflow, maar wel in de webwinkel.

› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren groep' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'lijst gebruikers' te gaan.