home | inhoud | index | zoeken

Invoeren voorraad locatie

Webflow v1.5 © 31-05-2010


› Hoe voer ik een voorraad locatie in?

› Waarvoor kan ik voorraad locaties gebruiken?

› Welke velden heeft een voorraad locatie?

Hoe voer ik een voorraad locatie in?

 1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'voorraad locaties' in de module 'voorraad'.
 2. Webflow opent nu de module voorraad en toont de lijst voorraad locaties. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen voorraad locatie':
 3. Webflow toont nu het scherm invoeren voorraad locatie. Voer hier de naam van de voorraad locatie in.
 4. Vink het vakje bij 'exclusief' aan als op deze locatie bij een positie geen verschillende artikelen door elkaar mogen worden gelegd, m.a.w. de positie is exclusief voor 1 artikel.
 5. Vink het vakje bij 'eindproducten' aan als er artikelen op deze locatie worden gelegd. Selecteer daarnaast of deze locatie wordt gebruikt voor de beschikbare voorraad, voorraad klaargezet voor klanten, of voorraad zojuist ontvangen van leveranciers.
 6. Vink het vakje bij 'halffabrikaten' aan als er producten op deze locatie worden gelegd die gebruikt kunnen worden bij interne opdrachten en afhandelingen.
 7. Vul bij aantal posities x, y en z de afmetingen van de locatie in, m.a.w. hoeveel posities er zijn in de breedte, hoogte en diepte.
 8. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De locatie wordt nu toegevoegd.

Waarvoor kan ik voorraad locaties gebruiken?

Voorraad locaties worden door Webflow gebruikt voor het bijhouden van de voorraad eindproducten en halffabrikaten. Eindproducten zijn artikelen die direct kunnen worden in- en verkocht. Halffabrikaten zijn (onverpakte) producten die kunnen worden gebruikt voor interne opdrachten en afhandelingen. Voor de voorraad eindproducten heeft Webflow tenminste 3 locaties nodig:

 1. Ontvangen voorraad
 2. Beschikbare voorraad
 3. Verzamelde voorraad

De ontvangen voorraad is de voorraad die zojuist is ontvangen van een leverancier, maar nog niet op de definitieve plaats is gezet. De beschikbare voorraad is het grootste deel van het magazijn. Hier staan alle artikelen die beschikbaar zijn voor verkoop. Webflow reserveert uit deze voorraad de artikelen die door klanten worden besteld. De verzamelde voorraad wordt gebruikt om voorraad klaar te zetten die uit de beschikbare voorraad zijn gehaald om verzonden te worden naar de klant.


› Klik hier om naar het onderwerp 'lijst voorraad locaties' te gaan.