home | inhoud | index | zoeken

Bijwerken organisatie

Webflow v1.5 © 18-05-2010

› Hoe kan ik een organisatie bijwerken?

› Ik krijg een foutmelding als ik op 'bijwerken' klik.

Welke acties kan ik bij een organisatie uitvoeren?

› Welke routes kan ik vanaf een organisatie volgen?

Hoe kan ik een organisatie bijwerken?

 1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'organisaties' in de module 'relaties'.
 2. Webflow opent nu de module relaties en toont de lijst organisaties. Klik op het tabblad 'nieuw' om de nieuw ingevoerde organisaties te tonen, of op het tabblad 'beëindigd' om de beëindigde organisaties te tonen.
 3. Zoek in de lijst de organisatie op die u wilt wijzigen en klik op het bewerken icoon van deze organisatie:
 4. Webflow opent nu de betreffende organisatie en toont het eerste tabblad. Pas de gewenste velden aan.
 5. Klik eventueel op de andere tabbladen om daar velden aan te passen.
 6. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De organisatie wordt nu bijgewerkt.

Ik krijg een foutmelding als ik op 'bijwerken' klik.

Voordat Webflow wijzigingen in de database opslaat, worden verschillende velden gecontroleerd op juiste invoer. Voor meer informatie over foutmeldingen in Webflow kunt u naar het onderwerp 'foutmeldingen'.

Webflow controleert ook of een organisatie niet dubbel wordt ingevoerd. Webflow controleert hierbij niet alleen de naam. Er kunnen immers meerdere organisaties bestaan met dezelfde naam. Als aanvulling op de naam controleert Webflow ook het adres, met name de postcode.

Er is voor de postcode gekozen omdat straatnamen regelmatig op verschillende wijzen worden geschreven. Denk bijvoorbeeld aan de 'Prins Hendrikkade', wat ook vaak als 'Pr. Hendrikkade' wordt geschreven. In dat geval wordt deze door Webflow (onterecht) als een andere straat beschouwd. Postcodes hebben slechts één schrijfwijze. Daarom is de postcode een doeltreffender manier om het adres te controleren.

Als in dit geval de invoer dubbel blijkt te zijn, komt de foutmelding naast de tabs op de tab balk te staan. Voor meer informatie over de invoervelden van een organisatie en de bijbehorende controles kunt u naar het onderwerp 'velden organisatie'.

Welke acties kan ik bij een organisatie uitvoeren?

Bij organisaties zijn de volgende acties beschikbaar:

 • opslaan
 • creëer klant
 • creëer leverancier
 • zoek nieuws op website
 • verwijderen

Opslaan

Hiermee worden de wijzigingen in de database opgeslagen. Deze actie is altijd beschikbaar en standaard geselecteerd. Tijdens het toevoegen van een organisatie is het zelfs de enige beschikbare actie, omdat voor alle andere acties de organisatie al in de database moet zijn toegevoegd.

Creëer klant

Hiermee wordt van de organisatie een klant gemaakt. Deze actie is alleen beschikbaar als de verkoop module is geactiveerd en van de organisatie nog geen klant is gemaakt. Als deze actie wordt geselecteerd, kiest Webflow ook automatisch de route 'ga naar klant' om de nieuw gecreëerde klant direct te openen. Als u de klant niet wilt openen, kunt de route nog wijzigen voordat u op bijwerken klikt.

Creëer leverancier

Hiermee wordt van de organisatie een leverancier gemaakt. Deze actie is alleen beschikbaar als de inkoop module is geactiveerd en van de organisatie nog geen leverancier is gemaakt. Als deze actie wordt geselecteerd, kiest Webflow ook automatisch de route 'ga naar leverancier' om de nieuw gecreëerde leverancier direct te openen. Als u de leverancier niet wilt openen, kunt u de route nog wijzigen voordat u op bijwerken klikt.

Zoek nieuws op website

Hiermee kunt u Webflow laten zoeken naar zogenaamde nieuws-feeds op de website van de organisatie. Nieuws-feeds worden ook wel webfeeds genoemd. Dit is een techniek waarmee websites nieuws kunnen publiceren. Webflow haalt deze nieuwsberichten op en plaatst ze in het 'bekijken scherm' van de organisatie.


Deze actie is alleen beschikbaar als er een url is ingevoerd in het veld 'website'.


› Klik hier voor meer informatie over webfeeds in Wikipedia.

Verwijderen

Hiermee kunt u de organisatie uit de database verwijderen. Deze actie is alleen beschikbaar als de organisatie nog niet elders in Webflow is gebruikt. Deze actie is ook alleen bedoeld om organisaties te verwijderen die per abuis in het systeem zijn ingevoerd. In het geval dat de organisatie niet meer gebruikt mag worden en niet kan worden verwijderd, kan deze op de status 'beëindigd' worden gezet. Hierdoor verdwijnt de organisatie uit de keuzelijsten elders in Webflow, maar blijven de historische gegevens wel bewaard.

Als de actie 'verwijderen' wordt gekozen, kiest Webflow ook automatisch de route 'ga naar lijst organisaties'. Als u niet naar de lijst organisaties wilt gaan, kunt u de route nog wijzigen voordat u op bijwerken klikt.

Webflow vraagt om een bevestiging bij het uitvoeren van deze actie.

Welke routes kan ik vanaf een organisatie volgen?

Bij organisaties zijn de volgende routes beschikbaar:

 • blijf op deze pagina
 • ga naar bekijken
 • ga naar klant
 • ga naar leverancier
 • ga naar lijst organisaties
 • ga naar hoofdmenu

Blijf op deze pagina

Hiermee blijft u na het uitvoeren van de actie op deze pagina. Deze route is altijd beschikbaar, ook als de actie verwijderen is gekozen. In dat geval zal Webflow na het verwijderen van de organisatie een leeg scherm openen om een nieuwe organisatie in te voeren.

Ga naar bekijken

Hiermee gaat u naar het 'bekijken' scherm van de organisatie. Deze route is alleen beschikbaar als de organisatie aan de database is toegevoegd.

Ga naar klant

Hiermee gaat u naar het 'bewerken' scherm van de klant die van deze organisatie is gemaakt. Deze route is alleen beschikbaar als de verkoop module is geactiveerd en van de organisatie een klant is gemaakt.

Ga naar leverancier

Hiermee gaat u naar het 'bewerken' scherm van de leverancier die van deze organisatie is gemaakt. Deze route is alleen beschikbaar als de inkoop module is geactiveerd en van de organisatie een leverancier is gemaakt.

Ga naar lijst organisaties

Hiermee gaat u naar de lijst organisaties. Deze route is altijd beschikbaar.

Ga naar hoofdmenu

Hiermee keert u na het uitvoeren van de actie terug naar het hoofdmenu van Webflow. Deze route is altijd beschikbaar.


› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren klant' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren leverancier' te gaan.