Invoeren klant

Webflow v1.5 © 25-05-2010

› Hoe voer ik een klant in?

› Hoe wordt een klant zichtbaar in andere onderdelen?

› Welke velden heeft een klant?

Hoe voer ik een klant in?

Er zijn twee methodes om een nieuwe klant in te voeren:

• Via de module 'relaties'
  • Via de module 'verkoop'

Via de module relaties

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'relaties' in de module 'relaties'.
  2. Webflow opent nu de module relaties en toont de lijst relaties.
  3. Zoek in de lijst de relatie op waar u een klant van wilt maken en klik op het bewerken icoon van deze relatie:
  4. Webflow opent nu de betreffende relatie.
  5. Selecteer de actie 'creëer klant' en klik op de knop 'bijwerken'. Webflow selecteert hierbij automatisch de route 'ga naar klant'. De klant wordt nu aangemaakt en Webflow opent het scherm 'invoeren klant'.

Via de module verkoop

Bij het invoeren van een klant wordt een keuze veld gebruikt dat elders kan worden ingevoerd:

• Relatie.

U kunt er voor kiezen om deze van tevoren in te voeren, maar het is ook mogelijk om dit tijdens het invoeren van de klant te doen, middels een extra Webflow scherm.

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'klanten' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst klanten. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen klant':
  3. Webflow toont nu het scherm invoeren klant. Kies de relatie die klant moet worden. Staat de gewenste relatie er niet bij? Open dan een extra Webflow scherm en controleer of de gewenste relatie nog moet worden ingevoerd, of dat de status van de relatie op 'actief' staat.
  4. U kunt de status op 'nieuw' laten staan. Pas eventueel de standaard bevestigings- en betalingstermijn aan.
  5. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De klant wordt nu toegevoegd. Het relatie nummer wordt ook als klantnummer gebruikt.

Hoe wordt een klant zichtbaar in andere onderdelen?

In andere de andere onderdelen van de module verkoop zijn alleen die klanten zichtbaar waarvan de status op 'actief' staat. U kunt deze status als volgt wijzigen:

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'klanten' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst klanten. Klik op het tabblad 'nieuw' om de nieuw ingevoerde klanten te tonen, of op het tabblad 'beëindigd' om de beëindigde klanten te tonen.
  3. Zoek in de lijst de klant op die u wilt wijzigen en klik op het bewerken icoon van deze klant:
  4. Webflow opent nu de betreffende klant. Zet het status keuze veld op de optie 'actief'.
  5. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De klant wordt nu bijgewerkt en verschijnt daarna in de lijst 'actief'.

› Klik hier om naar het onderwerp 'de module verkoop' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren persoon' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren organisatie' te gaan.