Invoeren verkoop debet nota

Webflow v1.5 © 28-04-2009

› Hoe voer ik een verkoop debet nota in?

› Welke velden heeft een verkoop debet nota?

Hoe voer ik een verkoop debet nota in?

Er zijn twee methodes om een verkoop debet nota in te voeren:

• Maak een verkoop debet nota van een verkoop afhandeling
  • Maak een losse verkoop debet nota

Maak een verkoop debet nota van een verkoop afhandeling

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'verkoop afhandelingen' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop afhandelingen.
  3. Zoek in de lijst de verkoop afhandeling op waarvan u een verkoop debet nota wilt maken en klik op het bewerken icoon van deze verkoop afhandeling:
  4. Webflow opent nu de betreffende verkoop afhandeling. Vul de bevestigingsdatum in, of kies een datum uit de kalender.
  5. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De verkoop afhandeling wordt nu bijgewerkt en verschijnt daarna in de lijst 'bevestigd'.
  6. Selecteer nu de actie 'maak verkoop debet nota'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar verkoop debet nota'. Klik op 'bijwerken'. De verkoop debet nota wordt aangemaakt en geopend.

Maak een losse verkoop debet nota

Bij het invoeren van een verkoop debet nota worden keuzevelden gebruikt die elders worden ingevoerd:

• Klant
  • Artikel
  • Dienst item

U kunt er voor kiezen om deze van tevoren in te voeren, maar het is ook mogelijk om dit tijdens het invoeren van de verkoop debet nota te doen.

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'debet nota's' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop debet nota's. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen verkoop debet nota':
  3. Webflow toont nu het scherm invoeren verkoop debet nota. Webflow zet de datum automatisch op vandaag. Voer eventueel een andere datum in.
  4. Kies de klant uit de lijst. Webflow vult nu automatisch de bevestigings- en betalingstermijn in die bij de klant is opgegeven.
  5. Klik op het tabblad 'artikelen' als u artikelen wil toevoegen aan de verkoop debet nota. Als u geen artikelen wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 9.
  6. Kies het artikel d.m.v. de keuzelijsten, of voer het artikelnummer in. Webflow vult nu automatisch de verkoopprijs in die bij het artikel is opgegeven. Let wel: artikelen waarvan de voorraad wordt bijgehouden, kunnen niet op een debet nota worden toegevoegd.
  7. Voer de gewenste hoeveelheid in.
  8. Herhaal puntje 6 t/m 8 voor eventuele volgende artikelen.
  9. Klik op het tabblad 'diensten' als u dienst items wil toevoegen aan de verkoop factuur. Als u geen dienst items wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 13.
  10. Kies het dienst item d.m.v. de keuzelijst, of voer het dienst itemnummer in.
  11. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om faciliteiten en/of uitvoerders te kiezen:

Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: dienst items waarvoor de planning is geactiveerd, kunnen niet op een debet nota worden toegevoegd.
  12. Herhaal puntje 10 t/m 12 voor eventuele volgende dienst items.
  13. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De verkoop debet nota wordt nu toegevoegd en krijgt automatisch een verkoop debet nota nummer toegewezen.

Welke velden heeft een verkoop debet nota?

Ga voor een overzicht van de velden van een verkoop debet nota naar het helponderwerp 'velden verkoop debet nota'.