home | inhoud | index | zoeken

Bijwerken verkoop factuur

Webflow v1.5 © 18-05-2010

› Hoe kan ik een verkoop factuur bijwerken?

› Ik krijg een foutmelding als ik op 'bijwerken' klik.

Welke acties kan ik bij een verkoop factuur uitvoeren?

› Welke routes kan ik vanaf een verkoop factuur volgen?

Hoe kan ik een verkoop factuur bijwerken?

 1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'verkoop facturen' in de module 'verkoop'.
 2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop facturen.
 3. Zoek in de lijst de verkoop factuur op die u wilt wijzigen en klik op het bewerken icoon van deze verkoop factuur:
 4. Webflow opent nu de betreffende verkoop factuur en toont het eerste tabblad. Pas de gewenste velden aan.
 5. Klik eventueel op de andere tabbladen om daar velden aan te passen.
 6. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De verkoop factuur wordt nu bijgewerkt.

Ik krijg een foutmelding als ik op 'bijwerken' klik.

Voordat Webflow wijzigingen in de database opslaat, worden verschillende velden gecontroleerd op juiste invoer. Voor meer informatie over foutmeldingen in Webflow kunt u naar het onderwerp 'foutmeldingen'.

Een verkoop factuur moet minimaal één artikel- of dienstregel bevatten voordat deze kan worden ingevoerd in de database. Voor meer informatie over de invoervelden van een verkoop factuur en de bijbehorende controles kunt u naar het onderwerp 'velden verkoop factuur'.

Welke acties kan ik bij een verkoop factuur uitvoeren?

Bij verkoop facturen zijn de volgende acties beschikbaar:

 • opslaan
 • concept factuur afdrukken
 • factuur afdrukken
 • factuur e-mailen
 • factuur kopie afdrukken
 • maak verkoop betaling
 • verkoop factuur heropenen
 • maak verkoop credit nota
 • verwijderen

Opslaan

Hiermee worden de wijzigingen in de database opgeslagen. Deze actie is altijd beschikbaar en standaard geselecteerd. Tijdens het toevoegen van een verkoop factuur is het zelfs de enige beschikbare actie, omdat voor alle andere acties de verkoop factuur al in de database moet zijn toegevoegd.

Concept factuur afdrukken

Hiermee wordt een concept van de verkoop factuur afgedrukt, zodat u kunt bekijken hoe de factuur eruit komt te zien zonder dat deze 'op slot' gaat. Deze actie is niet beschikbaar tijdens het invoeren van een nieuwe verkoop factuur, of als de adresgegevens van de klant niet compleet zijn.

Factuur afdrukken

Hiermee wordt de verkoop factuur afgedrukt. De verkoop factuur gaat bij het afdrukken 'op slot' om te voorkomen dat verschillende versies van één verkoop factuur in de omloop raken. Deze actie is niet beschikbaar tijdens het invoeren van een nieuwe verkoop factuur, of als de adresgegevens van de klant niet compleet zijn.


Webflow vraagt om bevestiging bij het afdrukken van een verkoop factuur.


Factuur e-mailen

Hiermee wordt de verkoop factuur gemaild, naar de persoon of de contactpersoon van de organisatie die verantwoordelijk is voor de afhandeling van verkoopfacturen. De verkoop factuur gaat bij het e-mailen 'op slot' om te voorkomen dat verschillende versies van één verkoop factuur in de omloop raken. Deze actie is niet beschikbaar tijdens het invoeren van een nieuwe verkoop factuur, als de adresgegevens van de klant niet compleet zijn of als er geen e-mailadres van de persoon of contactpersoon van de organisatie bekend is.


Webflow vraagt om bevestiging bij het e-mailen van een verkoop factuur.

Kopie factuur afdrukken

Hiermee wordt een verkoop factuur kopie afgedrukt. Hiermee wordt de verkoop factuur nog niet 'op slot' gezet. U kunt deze optie dus ook gebruiken om een proefafdruk van de verkoop factuur te maken. Deze actie is niet beschikbaar tijdens het invoeren van een nieuwe verkoop factuur, of als de adresgegevens van de klant niet compleet zijn.

Maak verkoop betaling

Hiermee wordt een bevestigde verkoop factuur heropend. Deze actie is beschikbaar als de verkoop factuur is afgedrukt. U heeft 'administrator' rechten nodig voor deze optie.


Webflow vraagt om bevestiging bij het heropenen van een verkoop factuur, omdat hierdoor potentieel het gevaar ontstaat dat er van een verkoop factuur meerdere versies in omloop raken. Gebruik deze optie dus alleen in noodgevallen.

Verkoop factuur heropenen

Hiermee wordt een bevestigde verkoop factuur heropend. Deze actie is beschikbaar als de verkoop factuur is afgedrukt. U heeft 'administrator' rechten nodig voor deze optie.


Webflow vraagt om bevestiging bij het heropenen van een verkoop factuur, omdat hierdoor potentieel het gevaar ontstaat dat er van een verkoop factuur meerdere versies in omloop raken. Gebruik deze optie dus alleen in noodgevallen.


Verkoop factuur heropenen

Hiermee wordt een bevestigde verkoop factuur heropend. Deze actie is beschikbaar als de verkoop factuur is afgedrukt, maar er (nog) geen verkoop credit nota is aangemaakt. U heeft 'administrator' rechten nodig voor deze optie.


Webflow vraagt om bevestiging bij het heropenen van een verkoop factuur, omdat hierdoor potentieel het gevaar ontstaat dat er van een factuur meerdere versies in omloop raken. Gebruik deze optie dus alleen in noodgevallen.

Maak verkoop credit nota

Hiermee kunt u de verkoop credit nota aanmaken op basis van een afgedrukte verkoop factuur. Deze actie is alleen beschikbaar als de verkoop factuur is afgedrukt en er (nog) geen verkoop credit nota is aangemaakt.


Als de actie 'maak verkoop credit nota' wordt gekozen, kiest Webflow ook automatisch de route 'ga naar verkoop credit nota'. Als u niet naar de verkoop credit nota wilt gaan, kunt u de route nog wijzigen voordat u op bijwerken klikt.

Verwijderen

Hiermee kunt u de verkoop factuur uit de database verwijderen. Deze actie is alleen beschikbaar als de verkoop factuur nog niet is afgedrukt, en als er (nog) geen verkoop credit nota is aangemaakt.

Als de actie 'verwijderen' wordt gekozen, kiest Webflow ook automatisch de route 'ga naar lijst verkoop facturen'. Als u niet naar de lijst verkoop facturen wilt gaan, kunt u de route nog wijzigen voordat u op bijwerken klikt.

Webflow vraagt om een bevestiging bij het uitvoeren van deze actie.

Welke routes kan ik vanaf een verkoop factuur volgen?

Bij verkoop facturen zijn de volgende routes beschikbaar:

 • blijf op deze pagina
 • ga naar bekijken
 • ga naar lijst verkoop facturen
 • ga naar verkoop afhandeling
 • ga naar verkoop credit nota
 • ga naar hoofdmenu

Blijf op deze pagina

Hiermee blijft u na het uitvoeren van de actie op deze pagina. Deze route is altijd beschikbaar, ook als de actie verwijderen is gekozen. In dat geval zal Webflow na het verwijderen van de verkoop factuur een leeg scherm openen om een nieuwe verkoop factuur in te voeren.

Ga naar bekijken

Hiermee gaat u naar het 'bekijken' scherm van de verkoop factuur. Deze route is alleen beschikbaar als de verkoop factuur aan de database is toegevoegd.

Ga naar lijst verkoop facturen

Hiermee gaat u naar de lijst verkoop facturen. Deze route is altijd beschikbaar.

Ga naar verkoop afhandeling

Hiermee opent Webflow de verkoop afhandeling waarop deze factuur is gebaseerd. Deze route is alleen beschikbaar als de factuur is gebaseerd op een verkoop afhandeling.

Ga naar verkoop credit nota

Hiermee opent Webflow de verkoop credit nota die van deze verkoop factuur is gemaakt. Deze route is alleen beschikbaar als de verkoop credit nota is aangemaakt.

Ga naar hoofdmenu

Hiermee keert u na het uitvoeren van de actie terug naar het hoofdmenu van Webflow. Deze route is altijd beschikbaar.


› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren verkoop afhandeling' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren verkoop credit nota' te gaan.