Invoeren verkoop credit nota

Webflow v1.5 © 25-05-2010

› Hoe voer ik een verkoop credit nota in?

› Welke velden heeft een verkoop credit nota?

Hoe voer ik een verkoop credit nota in?

Er zijn twee methodes om een verkoop credit nota in te voeren:

• Maak een verkoop credit nota van een verkoop factuur
  • Maak een losse verkoop credit nota

Maak een verkoop credit nota van een verkoop factuur

Om van een verkoop factuur een credit nota te kunnen maken, moet de verkoop factuur zijn afgedrukt, d.w.z. de factuur moet 'op slot' staan.

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'verkoop facturen' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop facturen.
  3. Klik op het tabblad 'afgedrukt'. Webflow opent nu het tweede tabblad.
  4. Zoek in de lijst de verkoop factuur op die u wilt crediteren en klik op het bewerken icoon van deze verkoop factuur:
  5. Webflow opent nu de betreffende verkoop factuur.
  6. Selecteer nu de actie 'maak verkoop credit nota'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar verkoop credit nota'. Klik op 'bijwerken'. De verkoop credit nota wordt aangemaakt en geopend.

Maak een losse verkoop credit nota

Bij het invoeren van een verkoop credit nota worden keuzevelden gebruikt die elders worden ingevoerd:

• Klant
  • Artikel
  • Faciliteit
  • Uitvoerder

U kunt er voor kiezen om deze van tevoren in te voeren, maar het is ook mogelijk om dit tijdens het invoeren van de verkoop credit nota te doen.

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'verkoop credit nota's' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop credit nota's. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen verkoop credit nota':
  3. Webflow toont nu het scherm invoeren verkoop credit nota. Webflow zet de datum automatisch op vandaag. Voer eventueel een andere datum in.
  4. Kies de klant uit de lijst.
  5. Vul het credit nota nummer van de klant in.
  6. Klik op het tabblad 'artikelen' als u artikelen wil toevoegen aan de verkoop credit nota. Als u geen artikelen wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 10.
  7. Kies het artikel d.m.v. de keuzelijsten, of voer het artikelnummer in. Webflow vult nu automatisch de inkoopprijs in die bij het artikel is opgegeven. Let wel: artikelen waarvan de voorraad wordt bijgehouden, kunnen niet op een credit nota worden toegevoegd.
  8. Voer de gewenste hoeveelheid in.
  9. Herhaal puntje 7 t/m 9 voor eventuele volgende artikelen.
  10. Klik op het tabblad 'faciliteiten' als u faciliteiten wil toevoegen aan de verkoop credit nota. Als u geen faciliteiten wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 14.
  11. Kies het faciliteit d.m.v. de keuzelijst, of voer het faciliteitnummer in.
  12. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om faciliteiten en/of uitvoerders te kiezen:

Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: faciliteiten waarvoor de planning is geactiveerd, kunnen niet op een credit nota worden toegevoegd.
  13. Herhaal puntje 11 t/m 13 voor eventuele volgende faciliteiten.
  14. Klik op het tabblad 'uitvoerders' als u uitvoerders wil toevoegen aan de verkoop credit nota. Als u geen uitvoerders wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 18.
  15. Kies het uitvoerder d.m.v. de keuzelijst, of voer het uitvoerdernummer in.
  16. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om uitvoerders en/of uitvoerders te kiezen:

Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: uitvoerders waarvoor de planning is geactiveerd, kunnen niet op een credit nota worden toegevoegd.
  17. Herhaal puntje 15 t/m 17 voor eventuele volgende uitvoerders.
  18. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De verkoop credit nota wordt nu toegevoegd en krijgt automatisch een verkoop credit nota nummer toegewezen.