home | inhoud | index | zoeken

Velden verkoop afhandeling

Webflow v1.5 © 01-06-2010

› Ga naar tabblad 'verkoop afhandeling'.

› Ga naar tabblad 'artikelen'.

› Ga naar tabblad 'diensten'.

› Ga naar tabblad 'verzendkosten'.

Tabblad: Verkoop afhandeling

Klant

invoer: keuzeveld
verplicht: ja

Hier selecteert u de klant voor wie u de verkoop afhandelt, d.w.z. de goederen en/of diensten levert.

Korte omschrijving

invoer: tekstveld
verplicht: nee

Hier kunt u desgewenst een korte omschrijving voor de verkoopafhandeling invullen. Deze korte omschrijving wordt achter 'betreft' geplaatst bij het afdrukken van de verkoop afhandeling, de verzamellijst, de werkbon en/of de afleverbon. Tevens wordt dit veld meegekopieerd naar het veld 'korte omschrijving', indien er van de afhandeling een verkoop factuur of verkoop debet nota gemaakt wordt.

Datum

invoer: datumveld
verplicht: ja

Hier vult Webflow automatisch de datum van vandaag in. Vul desgewenst een andere datum in, of selecteer een datum van de kalender.

Verkoop opdracht

invoer: tekstveld
verplicht: nee

Hier staat het verkoop opdracht nummer als de afhandeling op een verkoop opdracht is gebaseerd. Dit veld is 'alleen lezen' en kan dus niet worden gewijzigd.

Verwachte afhandelingsdatum

invoer: datumveld
verplicht: nee

Hier vult u de datum in, waarop u verwacht dat de afhandeling daadwerkelijk afgehandeld wordt. Vul een datum in, of selecteer een datum van de kalender.

Expediteur

invoer: tekstveld
verplicht: nee

Hier kunt u desgewenst de naam van de expediteur invullen die verantwoordelijk is voor het vervoer van de goederen. Dit kan handig zijn voor de verantwoordelijke die de goederen moet versturen vanuit het magazijn.

Omschrijving

invoer: tekstveld
verplicht: nee

Hier kunt u een uitgebreide beschrijving invoeren van deze verkoop afhandeling. Dit kan handig zijn voor uw medegebruikers van Webflow, of een geheugensteuntje voor uzelf.

Bevestigingsdatum

invoer: datumveld
verplicht: nee

Hier vult u de datum in waarop de verkoop afhandeling is afgerond, of u selecteert een datum van de kalender. Hiermee wordt de afhandeling 'op slot' gezet en kan deze worden gefactureerd. Dit veld kan pas worden ingevuld als alle artikel regels op 'verzameld' zijn gezet, en alle dienst itemregels op 'voltooid' zijn gezet.

Tabblad: Artikelen

Als de verkoop afhandeling is gebaseerd op een verkoop opdracht, zijn de regels van deze opdracht overgenomen. Op deze regels kan alleen de hoeveelheid worden aangepast, mocht deze afwijken van de bestelde hoeveelheid. Ze kunnen ook niet worden verwijderd. De regels die aan de verkoop afhandeling worden toegevoegd, kunnen wel volledig worden bewerkt.

Artikel

invoer: aankruisvakje
verplicht: nee

Hier geeft u aan of het artikel op deze regel uit het assortiment moet worden gekozen. Als het vakje staat aangevinkt, kunt u een artikelnummer invoeren, of m.b.v. de keuzevelden een artikel uit het assortiment kiezen. Webflow vult dan automatisch de verkoopprijs in die is opgegevens bij het gekozen artikel. Als het vakje niet staat aangevinkt, kunt u zelf een beschrijving en prijs invoeren.

Omschrijving

invoer: tekstveld
verplicht: ja, mits 'artikel' niet is aangevinkt

Als u een artikel invoert dat niet uit het assortiment is gekozen, moet u hier de beschrijving van het artikel invoeren. Als het artikel wel uit het assortiment wordt gekozen, kan de beschrijving niet worden aangepast.

Hoeveelheid

invoer: getalveld
verplicht: ja

Hier vult u de hoeveelheid in die u van het artikel heeft verzameld voor levering aan de klant. De hoeveelheid wordt hierbij opgegeven in de eenheid die bij de verpakking van het artikel is aangegeven. U hoeft niet per se gehele getallen te gebruiken, breuken zijn toegestaan:

  • Het gekozen artikel is 'koffie (pak 500g)'. Dat wordt verkocht per stuk. U vult dan het aantal stuks in. Bijvoorbeeld: 3.
  • Het gekozen artikel is 'elstar appelen (kg)'. Dat wordt verkocht per kilogram. U vult dan het aantal kilogram in. Bijvoorbeeld: 2.45.

Let wel: gebruik bij het invullen van breuken de punt als decimaalteken. Het gebruik van de komma is niet toegestaan.

Verzameld

invoer: aankruisvakje

verplicht: nee


Hiermee geeft u aan of de betreffende regel is verwerkt, d.w.z. de artikelen zijn van hun plaats in het magazijn verzameld en klaargezet voor verzending. Als dit veld niet kan worden ingevuld, moet eerst de zogenaamde 'verzamellijst' worden afgedrukt. Deze verplichting kan d.m.v. een instelling worden uitgeschakeld.

Popup: voorraad

Als bij een product de voorraad is ingeschakeld, verschijnt er achter elke artikel regel van een afhandeling een 'popup' icoon. Hiermee kunt u de voorraad locatie wijzigen van waar het betreffende artikel verzameld moet worden. Webflow toont alle posities van het betreffende artikel, met daarachter de hoeveelheid die op de betreffende positie is gereserveerd. U kunt deze hoeveelheden desgewenst aanpassen.

Hoeveelheid

invoer: tekstveld
verplicht: ja

Hier vult u de hoeveelheid in die vanaf deze locatie verzameld moet worden. Als de hoeveelheid wordt gewijzigd, past Webflow automatisch de gereserveerde en/of verzamelde hoeveelheden aan. Het totaal van alle regels moet overeenkomen met de hoeveelheid van het artikel in de afhandeling.

Tabblad: Diensten

Dienst item

invoer: tekstveld
verplicht: ja

Hier vult u het dienst item nummer in. U kunt het dienst item ook kiezen m.b.v. het keuzeveld bij 'beschrijving'. Webflow vult dan automatisch het bijbehorende dienst item nummer in.

Omschrijving

invoer: keuzelijst

verplicht: nee

Uit de lijst kunt u kiezen welk dienst item de klant wil afnemen. Als u een dienst item kiest, vult Webflow automatisch het dienst item nummer in, en de verkoopprijs die bij het dienst item is opgegeven.

Lengte

invoer: getalveld
verplicht: ja

Hier vult u de hoeveelheid in die de klant van het dienst item wenst te ontvangen. De hoeveelheid wordt hierbij opgegeven in de eenheid die bij het dienst item is aangegeven. Als bij het dienst item het veld 'discreet' niet is aangevinkt, hoeft u niet per se gehele getallen te gebruiken, breuken zijn dan toegestaan.


Let wel: gebruik bij het invullen van breuken de punt als decimaalteken. Het gebruik van de komma is niet toegestaan.

Voltooid

invoer: aankruisvakje

verplicht: nee


Hiermee geeft u aan of de betreffende regel is verwerkt, d.w.z. de dienst items zijn door de klant ontvangen. Als dit veld niet kan worden ingevuld, moet eerst de zogenaamde 'werkbon' worden afgedrukt. Deze verplichting kan d.m.v. een instelling worden uitgeschakeld.

Popup: Planning dienst

Als bij het dienst item de planning is ingeschakeld, kunt u via het popup icoon de planning aanpassen voor de dienst item regel. U vult hier dan de werkelijke leverdatum en start- en stoptijd in.

Selecteer faciliteit / uitvoerder

invoer: aankruisvakje

verplicht: nee


Hiermee geeft u aan welke faciliteit(en) en/of uitvoerder(s) voor de dienst gebruikt wordt. De faciliteiten/uitvoerders die bij het dienst item als beschikbare faciliteitenuitvoerders zijn gedefinieerd worden getoond.

Datum

invoer: datumveld

verplicht: ja


Hier vult u de werkelijke leverdatum van dit dienst item in. U kunt ook een datum kiezen van de kalender.

Start

invoer: tijdveld

verplicht: ja


Hier vult u de werkelijke starttijd in van dit dienst item. De eindtijd wordt door Webflow automatisch aangepast volgens de hoeveelheid die op de dienst item regel is opgegeven.

Stop

invoer: tijdveld

verplicht: ja


Hier vult u de werkelijke eindtijd in van dit dienst item. Webflow past dan de hoeveelheid op de dienst item regel aan volgens de opgegeven start- en eindtijd.

Omschrijving

invoer: tekstveld
verplicht: nee

Hier kunt u een omschrijving toevoegen. Deze omschrijving wordt achter het dienst item geplaatst bij het afdrukken van de werkbon.

Tabblad: Verzendkosten

Selecteer

Invoer: keuzeveld
verplicht: ja

Hier selecteert u een verzend methode uit de beschikbare verzend methoden. Standaard is de verzend methode 'geen verzendkosten' geselecteerd.


› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren verkoop afhandeling' te gaan.