home | inhoud | index | zoeken

Bijwerken verkoop credit nota

Webflow v1.5 © 18-05-2010

› Hoe kan ik een verkoop credit nota bijwerken?

› Ik krijg een foutmelding als ik op 'bijwerken' klik.

Welke acties kan ik bij een verkoop credit nota uitvoeren?

› Welke routes kan ik vanaf een verkoop credit nota volgen?

Hoe kan ik een verkoop credit nota bijwerken?

 1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'verkoop credit nota's' in de module 'verkoop'.
 2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop credit nota's.
 3. Zoek in de lijst de verkoop credit nota op die u wilt wijzigen en klik op het bewerken icoon van deze verkoop credit nota:
 4. Webflow opent nu de betreffende verkoop credit nota en toont het eerste tabblad. Pas de gewenste velden aan.
 5. Klik eventueel op de andere tabbladen om daar velden aan te passen.
 6. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De verkoop credit nota wordt nu bijgewerkt.

Ik krijg een foutmelding als ik op 'bijwerken' klik.

Voordat Webflow wijzigingen in de database opslaat, worden verschillende velden gecontroleerd op juiste invoer. Voor meer informatie over foutmeldingen in Webflow kunt u naar het onderwerp 'foutmeldingen'.

Een verkoop credit nota moet minimaal één artikel- of dienstregel bevatten voordat deze kan worden ingevoerd in de database. Voor meer informatie over de invoervelden van een verkoop credit nota en de bijbehorende controles kunt u naar het onderwerp 'velden verkoop credit nota'.

Welke acties kan ik bij een verkoop credit nota uitvoeren?

Bij verkoop credit nota's zijn de volgende acties beschikbaar:

 • opslaan
 • concept credit nota afdrukken
 • credit nota e-mailen
 • credit nota afdrukken
 • kopie credit nota afdrukken
 • verkoop credit nota heropenen
 • verwijderen

Opslaan

Hiermee worden de wijzigingen in de database opgeslagen. Deze actie is altijd beschikbaar en standaard geselecteerd. Tijdens het toevoegen van een verkoop credit nota is het zelfs de enige beschikbare actie, omdat voor alle andere acties de verkoop credit nota al in de database moet zijn toegevoegd.

Concept credit nota afdrukken

Hiermee wordt een concept van de verkoop credit nota afgedrukt, zodat u kunt bekijken hoe de credit nota eruit komt te zien zonder dat deze 'op slot' gaat. Deze actie is niet beschikbaar tijdens het invoeren van een nieuwe verkoop credit nota, of als de adresgegevens van de klant niet compleet zijn.

Credit nota e-mailen

Hiermee wordt de verkoop credit nota gemaild, naar de persoon of de contactpersoon van de organisatie die verantwoordelijk is voor de afhandeling van verkoopfacturen. De credit nota gaat bij het e-mailen 'op slot' om te voorkomen dat verschillende versies van één credit nota in de omloop raken. Deze actie is niet beschikbaar tijdens het invoeren van een nieuwe verkoop credit nota, als de adresgegevens van de klant niet compleet zijn of als er geen e-mailadres van de persoon of contactpersoon van de organisatie bekend is.


Webflow vraagt om bevestiging bij het e-mailen van een credit nota.

Credit nota afdrukken

Hiermee wordt de verkoop credit nota afgedrukt. De credit nota gaat bij het afdrukken 'op slot' om te voorkomen dat verschillende versies van één credit nota in de omloop raken. Deze actie is niet beschikbaar tijdens het invoeren van een nieuwe verkoop credit nota, of als de adresgegevens van de klant niet compleet zijn.


Webflow vraagt om bevestiging bij het afdrukken van een credit nota.

Kopie credit nota afdrukken

Hiermee wordt een verkoop credit nota kopie afgedrukt. Hiermee wordt de credit nota nog niet 'op slot' gezet. U kunt deze optie dus ook gebruiken om een proefafdruk van de credit nota te maken. Deze actie is niet beschikbaar tijdens het invoeren van een nieuwe verkoop credit nota, of als de adresgegevens van de klant niet compleet zijn.

Verkoop credit nota heropenen

Hiermee wordt een bevestigde verkoop credit nota heropend. Deze actie is beschikbaar als de verkoop credit nota is afgedrukt. U heeft 'administrator' rechten nodig voor deze optie.


Webflow vraagt om bevestiging bij het heropenen van een verkoop credit nota, omdat hierdoor potentieel het gevaar ontstaat dat er van een credit nota meerdere versies in omloop raken. Gebruik deze optie dus alleen in noodgevallen.

Verwijderen

Hiermee kunt u de verkoop credit nota uit de database verwijderen. Deze actie is alleen beschikbaar als de verkoop credit nota nog niet is afgedrukt.

Als de actie 'verwijderen' wordt gekozen, kiest Webflow ook automatisch de route 'ga naar lijst verkoop credit nota's'. Als u niet naar de lijst verkoop credit nota's wilt gaan, kunt u de route nog wijzigen voordat u op bijwerken klikt.

Webflow vraagt om een bevestiging bij het uitvoeren van deze actie.

Welke routes kan ik vanaf een verkoop credit nota volgen?

Bij verkoop credit nota's zijn de volgende routes beschikbaar:

 • blijf op deze pagina
 • ga naar bekijken
 • ga naar lijst verkoop credit nota's
 • ga naar verkoop factuur
 • ga naar hoofdemenu

Blijf op deze pagina

Hiermee blijft u na het uitvoeren van de actie op deze pagina. Deze route is altijd beschikbaar, ook als de actie verwijderen is gekozen. In dat geval zal Webflow na het verwijderen van de verkoop credit nota een leeg scherm openen om een nieuwe verkoop credit nota in te voeren.

Ga naar bekijken

Hiermee gaat u naar het 'bekijken' scherm van de verkoop credit nota. Deze route is alleen beschikbaar als de verkoop credit nota aan de database is toegevoegd.

Ga naar lijst verkoop credit nota's

Hiermee gaat u naar de lijst verkoop credit nota's. Deze route is altijd beschikbaar.

Ga naar verkoop factuur

Hiermee opent Webflow de verkoop factuur waarop deze credit nota is gebaseerd. Deze route is alleen beschikbaar als de credit nota is gebaseerd op een verkoop factuur.

Ga naar hoofdmenu

Hiermee keert u na het uitvoeren van de actie terug naar het hoofdmenu van Webflow. Deze route is altijd beschikbaar.


› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren verkoop factuur' te gaan.