Invoeren verkoop factuur

Webflow v1.5 © 25-05-2010

› Hoe voer ik een verkoop factuur in?

› Hoe kan ik een verkoop factuur crediteren?

› Welke velden heeft een verkoop factuur?

Hoe voer ik een verkoop factuur in?

Er zijn twee methodes om een verkoop factuur in te voeren:

• Maak een verkoop factuur van een verkoop afhandeling
  • Maak een losse verkoop factuur

Maak een verkoop factuur van een verkoop afhandeling

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'verkoop afhandelingen' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop afhandelingen.
  3. Zoek in de lijst de verkoop afhandeling op die u wilt factureren en klik op het bewerken icoon van deze verkoop afhandeling:
  4. Webflow opent nu de betreffende verkoop afhandeling. Vul de bevestigingsdatum in, of kies een datum uit de kalender.
  5. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De verkoop afhandeling wordt nu bijgewerkt en verschijnt daarna in de lijst 'bevestigd'.
  6. Selecteer nu de actie 'maak verkoop factuur'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar verkoop factuur'. Klik op 'bijwerken'. De verkoop factuur wordt aangemaakt en geopend.

Maak een losse verkoop factuur

Bij het invoeren van een verkoop factuur worden keuzevelden gebruikt die elders worden ingevoerd:

• Klant
  • Artikel
  • Dienst item

U kunt er voor kiezen om deze van tevoren in te voeren, maar het is ook mogelijk om dit tijdens het invoeren van de verkoop factuur te doen.

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'verkoop facturen' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop facturen. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen verkoop factuur':
  3. Webflow toont nu het scherm invoeren verkoop factuur. Webflow zet de factuur datum automatisch op vandaag. Voer eventueel een andere datum in.
  4. Kies de klant uit de lijst. Webflow vult nu automatisch de bevestigings- en betalingstermijn in die bij de klant is opgegeven.
  5. Klik op het tabblad 'artikelen' als u artikelen wil toevoegen aan de verkoop factuur. Als u geen artikelen wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 10.
  6. Kies het artikel d.m.v. de keuzelijsten, of voer het artikelnummer in. Webflow vult nu automatisch de verkoopprijs in die bij het artikel is opgegeven. Let wel: artikelen waarvan de voorraad wordt bijgehouden, kunnen niet op een factuur worden toegevoegd.
  7. Voer de gewenste hoeveelheid in.
  8. Herhaal puntje 7 t/m 9 voor eventuele volgende artikelen.
  9. Klik op het tabblad 'diensten' als u dienst items wil toevoegen aan de verkoop factuur. Als u geen dienst items wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 14.
  10. Kies het dienst item d.m.v. de keuzelijst, of voer het dienst itemnummer in.
  11. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om faciliteiten en/of uitvoerders te kiezen:

Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: dienst items waarvoor de planning is geactiveerd, kunnen niet op een factuur worden toegevoegd.
  12. Herhaal puntje 11 t/m 13 voor eventuele volgende dienst items.
  13. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De verkoop factuur wordt nu toegevoegd en krijgt automatisch een verkoop factuur nummer toegewezen.

Hoe kan ik een verkoop factuur crediteren?

Voor het crediteren van een verkoop factuur moet deze afgedrukt zijn, d.w.z. de factuur moet 'op slot' staan. Daarna kan er een verkoop credit nota van worden gemaakt:

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'verkoop facturen' in de module 'verkoop'.
  2. Webflow opent nu de module verkoop en toont de lijst verkoop facturen.
  3. Klik op het tabblad 'afgedrukt'. Webflow opent nu het tweede tabblad.
  4. Zoek in de lijst de verkoop factuur op die u wilt crediteren en klik op het bewerken icoon van deze verkoop factuur:
  5. Webflow opent nu de betreffende verkoop factuur.
  6. Selecteer nu de actie 'maak verkoop credit nota'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar verkoop credit nota'. Klik op 'bijwerken'. De verkoop credit nota wordt aangemaakt en geopend. Als u niet naar de verkoop credit nota wilt gaan, kiest u een andere route.