home | inhoud | index | zoeken

Bijwerken persoon

Webflow v1.5 © 18-05-2010

› Hoe kan ik een persoon bijwerken?

› Ik krijg een foutmelding als ik op 'bijwerken' klik.

Welke acties kan ik bij een persoon uitvoeren?

› Welke routes kan ik vanaf een persoon volgen?

Hoe kan ik een persoon bijwerken?

 1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'personen' in de module 'relaties'.
 2. Webflow opent nu de module relaties en toont de lijst personen. Klik op het tabblad 'nieuw' om de nieuw ingevoerde personen te tonen, of op het tabblad 'beëindigd' om de beëindigde personen te tonen.
 3. Zoek in de lijst de persoon op die u wilt wijzigen en klik op het bewerken icoon van deze persoon:
 4. Webflow opent nu de betreffende persoon. Pas de gewenste velden aan.
 5. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De persoon wordt nu bijgewerkt.

Ik krijg een foutmelding als ik op 'bijwerken' klik.

Voordat Webflow wijzigingen in de database opslaat, worden verschillende velden gecontroleerd op juiste invoer. Voor meer informatie over foutmeldingen in Webflow kunt u naar het onderwerp 'foutmeldingen'.


Voor meer informatie over de invoervelden van een persoon en de bijbehorende controles kunt u naar het onderwerp 'velden persoon'.

Welke acties kan ik bij een persoon uitvoeren?

Bij persoons zijn de volgende acties beschikbaar:

 • opslaan
 • creëer klant
 • creëer leverancier
 • verwijderen

Opslaan

Hiermee worden de wijzigingen in de database opgeslagen. Deze actie is altijd beschikbaar en standaard geselecteerd. Tijdens het toevoegen van een persoon is het zelfs de enige beschikbare actie, omdat voor alle andere acties de persoon al in de database moet zijn toegevoegd.

Creëer klant

Hiermee wordt van de persoon een klant gemaakt. Deze actie is alleen beschikbaar als de verkoop module is geactiveerd en van de persoon nog geen klant is gemaakt. Als deze actie wordt geselecteerd, kiest Webflow ook automatisch de route 'ga naar klant' om de nieuw gecreëerde klant direct te openen. Als u de klant niet wilt openen, kunt de route nog wijzigen voordat u op bijwerken klikt.

Creëer leverancier

Hiermee wordt van de persoon een leverancier gemaakt. Deze actie is alleen beschikbaar als de inkoop module is geactiveerd en van de persoon nog geen leverancier is gemaakt. Als deze actie wordt geselecteerd, kiest Webflow ook automatisch de route 'ga naar leverancier' om de nieuw gecreëerde leverancier direct te openen. Als u de leverancier niet wilt openen, kunt u de route nog wijzigen voordat u op bijwerken klikt.

De optie 'creëer leverancier' kan voor een persoon - op verzoek - in de instellingen van Webflow worden uitgeschakeld.

Verwijderen

Hiermee kunt u de persoon uit de database verwijderen. Deze actie is alleen beschikbaar als de persoon nog niet elders in Webflow is gebruikt. Deze actie is ook alleen bedoeld om personen te verwijderen die per abuis in het systeem zijn ingevoerd. In het geval dat de persoon niet meer gebruikt mag worden en niet kan worden verwijderd, kan deze op de status 'beëindigd' worden gezet. Hierdoor verdwijnt de persoon uit de keuzelijsten elders in Webflow, maar blijven de historische gegevens wel bewaard.

Als de actie 'verwijderen' wordt gekozen, kiest Webflow ook automatisch de route 'ga naar lijst personen'. Als u niet naar de lijst personen wilt gaan, kunt u de route nog wijzigen voordat u op bijwerken klikt.

Webflow vraagt om een bevestiging bij het uitvoeren van deze actie.

Welke routes kan ik vanaf een persoon volgen?

Bij persoons zijn de volgende routes beschikbaar:

 • blijf op deze pagina
 • ga naar bekijken
 • ga naar klant
 • ga naar leverancier
 • ga naar lijst personen
 • ga naar hoofdmenu

Blijf op deze pagina

Hiermee blijft u na het uitvoeren van de actie op deze pagina. Deze route is altijd beschikbaar, ook als de actie verwijderen is gekozen. In dat geval zal Webflow na het verwijderen van de persoon een leeg scherm openen om een nieuwe persoon in te voeren.

Ga naar bekijken

Hiermee gaat u naar het 'bekijken' scherm van de persoon. Deze route is alleen beschikbaar als de persoon aan de database is toegevoegd.

Ga naar klant

Hiermee gaat u naar het 'bewerken' scherm van de klant die van deze persoon is gemaakt. Deze route is alleen beschikbaar als de verkoop module is geactiveerd en van de persoon een klant is gemaakt.

Ga naar leverancier

Hiermee gaat u naar het 'bewerken' scherm van de leverancier die van deze persoon is gemaakt. Deze route is alleen beschikbaar als de inkoop module is geactiveerd en van de persoon een leverancier is gemaakt.

De optie creëer leverancier kan voor een persoon - op verzoek - in de instellingen van Webflow worden uitgeschakeld. De route 'ga naar leverancier' verdwijnt dan uit de route lijst.

Ga naar lijst personen

Hiermee gaat u naar de lijst personen. Deze route is altijd beschikbaar.

Ga naar hoofdmenu

Hiermee keert u na het uitvoeren van de actie terug naar het hoofdmenu van Webflow. Deze route is altijd beschikbaar.


› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren klant' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren leverancier' te gaan.