home | inhoud | index | zoeken

Invoeren inkoop opdracht

Webflow v1.5 © 05-12-2008

› Hoe voer ik een inkoop opdracht in?

› Hoe kan ik een inkoop opdracht verder afhandelen?

› Welke velden heeft een inkoop opdracht?

Hoe voer ik een inkoop opdracht in?

Bij het invoeren van een inkoop opdracht worden keuzevelden gebruikt die elders worden ingevoerd:

 • Leverancier
 • Artikel
 • Faciliteit
 • Uitvoerder

U kunt er voor kiezen om deze van tevoren in te voeren, maar het is ook mogelijk om dit tijdens het invoeren van de inkoop opdracht te doen.

 1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'inkoop opdrachten' in de module 'inkoop'.
 2. Webflow opent nu de module inkoop en toont de lijst inkoop opdrachten. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen inkoop opdracht':
 3. Webflow toont nu het scherm invoeren inkoop opdracht. Webflow zet de datum automatisch op vandaag. Voer eventueel een andere datum in.
 4. Kies de leverancier uit de lijst. Webflow vult nu automatisch de bevestigings- en betalingstermijn in die bij de leverancier is opgegeven.
 5. Vul de verwachte afhandelingsdatum in.
 6. Klik op het tabblad 'artikelen' als u artikelen wil toevoegen aan de inkoop opdracht. Als u geen artikelen wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 10.
 7. Kies het artikel d.m.v. de keuzelijsten, of voer het artikelnummer in. Webflow vult nu automatisch de inkoopprijs in die bij het artikel is opgegeven.
 8. Voer de gewenste hoeveelheid in. Als de module 'voorraad' is geactiveerd, en bij het product is aangegeven dat de voorraad moet worden bijgehouden, geeft Webflow m.b.v. een lichtje aan of er voldoende van dit artikel wordt besteld.
 9. Herhaal puntje 7 t/m 9 voor eventuele volgende artikelen.
 10. Klik op het tabblad 'faciliteiten' als u faciliteiten wil toevoegen aan de inkoop opdracht. Als u geen faciliteiten wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 14.
 11. Kies de faciliteit d.m.v. de keuzelijst, of voer het faciliteitnummer in. Webflow vult nu automatisch de inkoopprijs in die bij deze faciliteit is opgegeven.
 12. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om de planning in te voeren:

  Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: het popup icoon verschijnt alleen als de module 'planning' is geactiveerd.
 13. Herhaal puntje 11 t/m 13 voor eventuele volgende faciliteiten.
 14. Klik op het tabblad 'uitvoerders' als u uitvoerders wil toevoegen aan de inkoop opdracht. Als u geen uitvoerders wilt toevoegen, ga dan verder met puntje 18.
 15. Kies de uitvoerder d.m.v. de keuzelijst, of voer het uitvoerdernummer in. Webflow vult nu automatisch de inkoopprijs in die bij deze uitvoerder is opgegeven.
 16. Voer de gewenste hoeveelheid in. Klik eventueel op het popup icoon om de planning in te voeren:

  Klik op 'sluiten' als u klaar bent. Let wel: het popup icoon verschijnt alleen als de module 'planning' is geactiveerd.
 17. Herhaal puntje 15 t/m 17 voor eventuele volgende uitvoerders.
 18. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De inkoop opdracht wordt nu toegevoegd en krijgt automatisch een inkoop opdracht nummer toegewezen.

Hoe kan ik een inkoop opdracht verder afgehandelen?

Voor het verder afhandelen van een inkoop opdracht moet deze bevestigd zijn, d.w.z. de bevestigingsdatum moet zijn ingevuld. Daarna kan er een inkoop afhandeling van worden gemaakt:

 1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'inkoop opdrachten' in de module 'inkoop'.
 2. Webflow opent nu de module inkoop en toont de lijst inkoop opdrachten.
 3. Zoek in de lijst de inkoop opdracht op die u verder wilt afhandelen en klik op het bewerken icoon van deze inkoop opdracht:
 4. Webflow opent nu de betreffende inkoop opdracht. Vul de bevestigingsdatum in, of kies een datum uit de kalender.
 5. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De inkoop opdracht wordt nu bijgewerkt en verschijnt daarna in de lijst 'bevestigd'.
 6. Selecteer nu de actie 'start inkoop afhandeling'. Webflow selecteert nu automatisch de route 'ga naar inkoop afhandeling'. Klik op 'bijwerken'. De inkoop afhandeling wordt aangemaakt en geopend. Als u niet naar de inkoop afhandeling wilt gaan, kiest u een andere route.


› Klik hier om naar het onderwerp 'de module inkoop' te gaan.