home | inhoud | index | zoeken

Module Inkoop

Webflow v1.5 © 28-11-2008

Als de module inkoop is geactiveerd, wordt deze in het hoofdmenu als volgt weergegeven:

De inkoop module verzorgt het gehele traject vanaf de bestelling bij de leverancier t/m de afhandeling van de factuur. Als de geleverde goederen en/of diensten van invloed zijn op de voorraad en/of planning, zullen deze boekingen bij de afhandeling worden meegenomen. Vanuit het hoofdmenu kunt u direct naar:

Leveranciers

De relaties die leverancier worden in Webflow, verschijnen in de inkoop module in de 'lijst leveranciers'. Bij het invoeren van de leverancier wordt extra informatie aan de relatie gekoppeld die nodig is voor de verwerking van inkopen. Denk hierbij aan zaken als betalingstermijn.

Inkoop opdrachten

Als u bij een leverancier een bestelling doet, wordt hiervan in Webflow een 'inkoop opdracht' gemaakt. Hierin staan de artikelen en diensten die u bij de leverancier wenst af te nemen. Daarnaast wordt extra informatie opgeslagen die nodig is voor het afhandelen van de inkoop opdracht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de verwachte afhandelingsdatum, of het verkoop opdracht nummer van de leverancier. Ook het plannen of reserveren van diensten vindt hier plaats.

Inkoop afhandelingen

Als een bestelling door u wordt afgehandeld, wordt hiervan in Webflow een 'inkoop afhandeling' gemaakt. Hiermee kunt u onder andere de 'plaatsingslijst' voor het magazijn of de 'werkopdracht' voor de uitvoerders afdrukken. Ook wordt in de afhandeling de werkelijk geleverde hoeveelheid goederen of arbeid ingevoerd.

Een afhandeling kan eenvoudig worden gegenereerd op basis van een inkoop opdracht, maar dit hoeft niet per se. U kunt ook een losse afhandeling aanmaken voor het ontvangen van producten en diensten.

Inkoop facturen

Als een afhandeling door u is afgerond, wordt voor de betaling in Webflow een 'inkoop factuur' aangemaakt. Hierin staat een overzicht van de kosten van de geleverde producten en diensten, de btw en extra informatie zoals de betalingstermijn.

Een factuur kan eenvoudig worden gegenereerd op basis van een inkoop afhandeling, maar u kunt ook een losse factuur aanmaken voor een leverancier. Let wel: Bij het aanmaken van een losse factuur is het niet moglijk om producten of diensten te kiezen die van invloed zijn op de voorraad of de planning.

Inkoop credit nota's

Mocht het voorkomen dat een factuur niet correct is, kan deze door de leverancier worden gecorrigeerd met een credit nota. Credit nota's kunnen eenvoudig worden gegenereerd op basis van een inkoop factuur, maar u kunt ook een losse credit nota aanmaken. Let wel: net als bij een losse factuur is het bij een losse credit nota niet mogelijk om producten of diensten te kiezen die van invloed zijn op de voorraad of de planning.


› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren leverancier' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren inkoop opdracht' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren inkoop afhandeling' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren inkoop factuur' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren inkoop credit nota' te gaan.