Invoeren dienst

Webflow v1.5 © 23-11-2010

› Verschil tussen dienst en dienst item

› Verschil tussen diensten
› Hoe voer ik een dienst in?

Verschil tussen dienst en dienst item

Diensten en dienst items zijn in Webflow zeer nauw aan elkaar verbonden. Het verschil ligt in de tijdseenheid. Een dienst item is voorzien van een tijdseenheid. Een dienst niet. Een dienst kan meerdere dienst items hebben en dat betekent dus dat een dienst in meerdere vormen kan bestaan. Een aantal voorbeelden:

Dienst: Bowling
Dienst items: één uur bowling, twee uur bowling, een dagdeel bowling

Dienst:
Consultant

Dienst items: consultant per uur, consultant per dagdeel

Let wel: Iedere verschijningsvorm (lees dienst item) van een dienst kan maar één keer voorkomen.

Verschil tussen diensten

De ene dienst is de andere niet. Dat is wel duidelijk. Maar wanneer is een dienst anders dan een andere? Dit heeft voornamelijk met de inhoud van de dienst te maken: wat wordt er geleverd? Zo verleent een loodgieter een andere dienst dan een elektricien. Maar 'bowling' is ook een andere dienst dan 'cosmic bowling'.

Hoe voer ik een dienst in?

Bij het invoeren van een dienst wordt een aantal keuze velden gebruikt die elders kunnen worden ingevoerd:

• Dienst categorie
  • Tijdseenheid

Bovengenoemde velden zijn verplichte velden. U dient deze dan ook in te voeren alvorens u een dienst kunt invoeren.

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'diensten' in de module 'assortiment'.
  2. Webflow opent nu de module 'assortiment' en toont de lijst 'diensten'. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen dienst':
  3. Webflow toont nu het eerste tabblad van het scherm 'invoeren dienst'. Voer hier tenminste de verplichte velden in, namelijk: naam, dienstcategorie, kleur en BTW. Klik op het tabblad dienst items (het tweede tabblad).
  4. Webflow toont nu het tweede tabblad. In het keuzeveld ‘eenheid’ kunt u de gewenste tijdseenheid kiezen. U kunt in het volgende invoerveld de barcode van het dienst item invoeren. Bij het keuzeveld 'status' geeft u de gewenste status aan het artikel. Let wel: Bij de statussen 'nieuw' en 'beëindigd' kunt het betreffende dienst item niet elders in Webflow kiezen.
  5. Klik op de button 'verkoop'. (Dit doet u alleen als het dienst item een verkoop dienst item is.
  6. Webflow toont nu het popup-scherm 'verkoop dienst'. Dit popup scherm heeft drie tabbladen: 'verkoop', 'faciliteiten' en 'uitvoerders'. Het tabblad 'verkoop' wordt standaard geopend. Vul op de drie tabbladen de gewenste velden in. Klik hier voor een uitgebreide uitleg over de tabbladen in het popup scherm 'verkoop dienst'. U kunt vervolgens klikken op de buttons: 'bijwerken', 'annuleren' en 'sluiten'. Let wel: de button 'sluiten' is zowel bijwerken als sluiten.
  7. Selecteer in het scherm 'dienst items' de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. De dienst en de dienst items worden nu toegevoegd en krijgen automatisch een nummer toegewezen.

Voorbeeld video

› Klik hier om naar het onderwerp 'de module assortiment' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren product' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'tijdseenheden' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'popup verkoop dienst' te gaan.