home | inhoud | index | zoeken

Velden verpakking

Webflow v1.5 © 25-05-2010


Tabblad: Verpakking

Naam

invoer: tekstveld
verplicht: ja

Hier kunt u een verpakking invoeren om een product leverbaar te maken in een bepaalde verpakkingseenheid. De waarde die u hier invoert, is zichtbaar in de keuzelijst bij 'verpakking' bij 'producten'. Bovendien kunt u in de lijsten van 'artikelen' sorteren op de eenheid. Webflow voegt automatisch de product eenheid en de hoeveelheid per verpakking toe aan de naam.

Externe naam

invoer: tekstveld
verplicht: nee

Hier kunt u de externe naam invoeren. Deze kan in Webflow worden gebruikt bij rapporten, omdat de interne naam niet altijd toereikend is voor deze toepassing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verpakkingsnaam die op een factuur komt te staan.

Verpakkingseenheid

invoer: keuzeveld
verplicht: ja

Hier kiest u de eenheid waarin de verpakking wordt verhandeld. Meestal zal dit 'stuks' zijn, als het een afgesloten verpakking betreft. Als de verpakking niet afgesloten is (denk bijvoorbeeld aan groenten op de versafdeling van een supermarkt) zal hier een andere eenheid staan.

Product eenheid

invoer: keuzeveld
verplicht: ja

Hier kiest u de eenheid waarin het product wordt afgemeten. Bij vloeistoffen zal dit over het algemeen 'liter' zijn, bij vaste stoffen over het algemeen 'kilogram'. Sommige producten worden ook geleverd in lengtes (meter) of oppervlaktes (vierkante meter). Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouwmaterialen.

Inhoud per verpakkingseenheid

invoer: tekstveld
verplicht: ja

Hier geeft u aan hoeveel de inhoud is van de verpakking, ofwel de omrekenfactor van product eenheid naar verpakkingseenheid. Bijvoorbeeld: een voorverpakte zak aardappelen van 2.5 kg wordt verhandeld in 'stuks', maar aardappelen worden gemeten in kilogram. De inhoud (in kilogram) van één zak (stuks) aardappelen is dan 2.5.

Inhoud per grootverpakking

invoer: tekstveld
verplicht: ja

Hier geeft u aan hoeveel verpakkingen er in een grootverpakking zitten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld flessen wijn, die in dozen van 12 flessen worden geleverd aan de supermarkt. Deze informatie is handig bij het plaatsen van een bestelling bij de leverancier.