home | inhoud | index | zoeken

Velden dienst

Webflow v1.5 © 25-11-2010


› Tabblad dienst

› Tabblad dienst categorieën

› Tabblad dienst items
› Popup verkoop
› Tabblad verkoop

› Prijs

› Tabblad faciliteiten

› Tabblad uitvoerders
› Tarief

Tabblad: Dienst

Naam

invoer: tekstveld
verplicht: ja

Hier kunt u de naam van het dienst invoeren. De waarde die u hier invoert, is zichtbaar in de 'lijst diensten', alsmede in alle modules waar deze dienst wordt gebruikt.

Kleur

invoer: keuzelijst

verplicht: ja


Hier kiest u de kleur waarmee deze dienst zichtbaar wordt in de agenda.

Btw

invoer: keuzelijst
verplicht: ja

Hier kiest u het btw tarief dat voor deze dienst geldt. Dit tarief wordt daarna automatisch gebruikt bij alle dienst items die voor deze dienst worden ingevoerd. De tarieven voor btw zijn wettelijk vastgesteld.


› Klik hier om naar de btw tarieven pagina van de belastingdienst te gaan.

Omschrijving

invoer: tekstveld

verplicht: nee


Hier kunt u een uitgebreide omschrijving invoeren van het dienst.

Tabblad: Dienst categorieën

Dienst categorie

invoer: keuzelijst

verplicht: ja


Hier kiest u in welke categorie(ën) de dienst geplaatst wordt.

Standaard

invoer: keuzerondje
verplicht: ja

Hier kiest u welke categorie als standaard aangemerkt moet worden voor deze dienst.

Tabblad: Dienst items

Nummer

invoer: tekstveld
verplicht: nee

Hier wordt bij het invoeren van een dienst item automatisch het dienst item nummer ingevuld door Webflow. U kunt dit nummer niet wijzigen.

Eenheid

invoer: keuzelijst
verplicht: ja

Hier kiest u in welke tijdseenheid dit dienst item wordt geleverd. U kunt de tijdseenheden zelf aanmaken. Staat de gewenste tijdseenheid er niet tussen? Open dan een nieuw Webflow scherm en voeg de tijdseenheid toe. Voor meer informatie kunt u naar het onderwerp 'invoeren tijdseenheid'.

Barcode

invoer: tekstveld
verplicht: nee

Hier vult u de barcode in van het dienst item. U kunt daarvoor de standaard EAN barcode gebruiken, maar u kunt ook kiezen voor een eigen barcode.

› Klik hier voor meer informatie over barcodes in Wikipedia.

Status

invoer: keuzelijst
verplicht: ja

Hier kiest u de status van het dienst item. Deze bepaalt of het dienst item beschikbaar is voor andere modules. Voor meer informatie over de status kunt u naar het onderwerp 'status van stamgegevens'.

Popup verkoop

Tabblad verkoop

Verkoop

invoer: aankruisvakje
verplicht: nee

Hier geeft u aan of het dienst item voor de verkoop bedoeld is. Als het vakje is aangekruist is het dienst item beschikbaar in de verkoop module van Webflow.

Minimum hoeveelheid

invoer: getalveld
verplicht: nee

Hier geeft u - indien van toepassing - aan in welke minimum hoeveelheid het dienst item verkocht wordt. Het aankruisvakje 'verkoop' dient aangevinkt te zijn voordat u een minimum hoeveelheid in kunt voeren. De ingevoerde minimum hoeveelheid moet een veelvoud zijn van de (tijds)eenheid waarin het dienst item verkocht wordt. Bijvoorbeeld: als de (tijds)eenheid van een tennisles een uur is en u verkoopt een tennisles voor minimaal een uur, dan vult u 1 in bij de minimum hoeveelheid.

Discreet

invoer: aankruisvakje
verplicht: nee

Door het aankruisen van het aankruisvakje 'discreet' geeft u aan dat het dienst item alleen verkocht kan worden in veelvouden van de (tijds)eenheid. Bijvoorbeeld: als u 'discreet' heeft aangekruist, kunt u het dienst item 'Bowling per uur' alleen per hele uren verkopen, niet voor bijvoorbeeld anderhalf uur.

Exclusief

invoer: aankruisvakje
verplicht: nee

Met het aanvinken van het aankruisvakje 'exclusief' geeft u aan dat het dienst item exclusief voor een persoon tegelijkertijd beschikbaar is. Bijvoorbeeld: een uur prive tennisles kan aan 'slechts' een persoon tegelijkertijd worden gegeven. Deze optie is gedeactiveerd als de module 'planning' gedeactiveerd is.

Prijs per persoon

invoer: aankruisvakje
verplicht: nee

Als de verkoopprijs van een dienst item per persoon berekend moet worden, kruis dan het aankruisvakje 'prijs per persoon' aan. Vervolgens vult u bij 'prijs' de verkoopprijs per persoon in. Webflow zal dan bij de verkoop van het dienst item de verkoopprijs berekenen op basis van de prijs per persoon en het aantal personen. Onder de kop 'prijs' op deze pagina vindt u meer uitleg over het invoeren van de prijs.

Door het aanvinken van het aankruisvakje 'prijs per persoon' activeert Webflow twee aankruisvakjes:
 • minimumprijs

 • maximumprijs

Minimumprijs


invoer: aankruisvakje
verplicht: nee

Het aankruisvakje 'minimum prijs' kruist u aan als de verkoopprijs per persoon berekend moet worden, tenzij de totale verkoopprijs lager is dan een vastgestelde minimum verkoopprijs. Dan geldt de minimum verkoopprijs voor het dienst item. Stel: u verhuurt bowlingbanen voor zeven euro per persoon per uur, met een minimum van vijfentwintig euro per uur. Als een bowlingbaan door drie personen een uur gehuurd wordt, dan is de verkoopprijs de minimum prijs van vijfentwintig euro. Wordt de bowlingbaan een uur gehuurd door vier personen, dan geldt de prijs per persoon. De verkoopprijs is dan achtentwintig euro.

Als u het aankruisvakje 'minimum prijs' hebt aangevinkt voert u in de velden achter het aankruisvakje de minimum prijs in. Onder de kop 'prijs' op deze pagina vindt u meer uitleg over het invoeren van de minimum prijs.

Maximumprijs

invoer: aankruisvakje
verplicht: nee

Het aankruisvakje 'maximum prijs' kruist u aan als de verkoopprijs per persoon berekend moet worden, tenzij de totale verkoopprijs hoger is dan een vastgestelde maximum verkoopprijs. Dan geldt de maximum verkoopprijs voor het dienst item. Stel: u verhuurt bowlingbanen voor zeven euro per persoon per uur, met een maximum van veertig euro per uur. Als een bowlingbaan door vijf personen een uur gehuurd wordt, dan is de verkoopprijs vijf keer de prijs per persoon (vijf keer zeven is vijfendertig). Wordt de bowlingbaan een uur gehuurd door zes personen, dan geldt de maximum prijs, namelijk veertig euro.

Als u het aankruisvakje 'maximum prijs' hebt aangekruist voert u in de velden achter het aankruisvakje de maximum prijs in. Onder de kop 'prijs' op deze pagina vindt u meer uitleg over het invoeren van de maximum prijs.

Prijs

Op het tabblad 'verkoop' kunnen drie prijzen ingevoerd worden:

 • verkoopprijs
 • minimum prijs
 • maximum prijs

  Elke prijs bestaat uit drie velden, namelijk 'prijs exclusief BTW', 'BTW' en 'prijs inclusief BTW'.

  Prijs exclusief BTW

  In deze velden voert u de prijs exclusief BTW in. Voor het aangeven van eventuele gebroken getallen (breuken), moet in Webflow de decimale punt gebruikt worden. Een komma wordt niet geaccepteerd.

  Verkoopprijs
  invoer: getalveld
  verplicht: ja, indien 'verkoop' aangekruist is

  Als het aankruisvakje 'verkoop' is aangekruist, moet achter het aankruisvakje 'prijs per persoon' de (verwachte) verkoopprijs worden ingevoerd. Als ook het aankruisvakje 'prijs per persoon' is aangekruist, dan voert u hier de prijs per persoon in.

  Minimum prijs
  invoer: getalveld
  verplicht: ja, als 'minimum prijs' is aangekruist

  Als het aankruisvakje 'minimum prijs' is aangekruist, moet achter het aankruisvakje 'minimum prijs' de minimum verkoopprijs voor het dienst item worden ingevoerd.


  Maximum prijs
  invoer: getalveld
  verplicht: ja, als 'maximum prijs' is aangekruist

  Als het aankruisvakje 'maximum prijs' is aangekruist, moet achter het aankruisvakje 'maximum prijs' de maximum verkoopprijs voor het dienst item worden ingevoerd.

  BTW

  invoer: keuzeveld
  verplicht bij verkoopprijs: ja, indien 'verkoop' aangekruist is
  verplicht bij minimum prijs: ja, indien 'minimum prijs' aangekruist is
  verplicht bij maximum prijs: ja, indien 'maximum prijs' aangekruist is

  'Verkoopprijs', 'minimum prijs' en 'maximum prijs' hebben alledrie een veld 'BTW'. In deze velden staat het btw tarief dat voor dit dienst item wordt gebruikt. Het veld is 'alleen lezen' omdat de btw reeds bij het invoeren van de dienst is gekozen.

  Prijs inclusief BTW

  invoer: getalveld
  verplicht bij verkoopprijs: ja, indien 'verkoop' aangekruist is
  verplicht bij minimum prijs: ja, indien 'minimum prijs' aangekruist is
  verplicht bij maximum prijs: ja, indien 'maximum prijs' aangekruist is

  'Verkoopprijs', 'minimum prijs' en 'maximum prijs' hebben alledrie een veld 'prijs inclusief BTW'. Deze velden worden automatisch bijgewerkt, indien de velden 'prijs exclusief BTW' en/of 'BTW' gewijzigd worden. Andersom worden de velden 'prijs exclusief BTW' automatisch bijgewerkt als de velden 'prijs inclusief BTW' gewijzigd worden. Voor het aangeven van gebroken getallen (breuken), moet in Webflow de decimale punt gebruikt worden. Een komma wordt niet geaccepteerd.

  Capaciteit

  invoer: aankruisvakje
  verplicht: nee
  Het aankruisvakje 'capaciteit' kruist u aan als het dienst item een bepaalde capaciteit heeft. Dit betekent dat er een limiet is aan het aantal personen dat tegelijkertijd van het dienst item gebruik kan maken. Bijvoorbeeld: op een bowlingbaan kunnen nooit meer dan acht personen tegelijkertijd bowlen.

  Maximale capaciteit

  invoer: getalveld
  verplicht: ja, indien 'capaciteit' is aangekruist
  Hier geeft u aan wat de maximale capaciteit (maximum aantal personen) van het dienst item is. In het voorbeeld van de bowlingbaan vult u hier dus het getal acht in.

  Tabblad faciliteiten

  Faciliteit

  invoer: keuzeveld
  verplicht: ja

  U kiest hier een van de beschikbare 'faciliteiten', die u reeds ingevoerd heeft in het onderdeel 'faciliteiten' in de module 'assortiment'.

  Per persoon

  invoer: aankruisvakje

  verplicht: nee


  Als het tarief van de gekozen faciliteit per persoon berekend moet worden, kruis dan het aankruisvakje 'per persoon' aan. Vervolgens vult u bij 'tarief' het tarief per persoon in. Webflow zal dan bij de verkoop van het dienst item het tarief van de faciliteit berekenen op basis van het tarief per persoon en het aantal personen.

  Onder de kop 'tarief' op deze pagina vindt u meer uitleg over het invoeren van het tarief.

  Door het aanvinken van het aankruisvakje 'per persoon' activeert Webflow twee aankruisvakjes:

  • min.
  • max.

  Min. (minimum tarief)

  invoer: aankruisvakje
  verplicht: nee
  Het aankruisvakje 'min.' kruist u aan als het tarief voor de faciliteit per persoon berekend moet worden, tenzij het totale tarief lager is dan een vastgesteld minimum tarief. Dan geldt het minimum tarief voor de faciliteit.

  Als u het aankruisvakje 'min.' hebt aangevinkt voert u in de velden achter het aankruisvakje het minimum tarief in. Onder de kop 'tarief' op deze pagina vindt u meer uitleg over het invoeren van het minimum tarief.

  Max. (maximum tarief)

  invoer: aankruisvakje
  verplicht: nee
  Het aankruisvakje 'max' kruist u aan als het tarief per persoon berekend moet worden, tenzij het totale terief hoger is dan een vastgesteld maximum tarief. Dan geldt het maximum tarief voor de faciliteit.

  Als u het aankruisvakje 'max.' hebt aangevinkt voert u in de velden achter het aankruisvakje het maximum tarief in. Onder de kop 'tarief' op deze pagina vindt u meer uitleg over het invoeren van het maximum tarief.

  Tabblad uitvoerders

  Uitvoerder

  invoer: keuzeveld
  verplicht: ja

  U kiest hier een van de beschikbare 'uitvoerders', die u reeds ingevoerd heeft in het onderdeel 'uitveoders' in de module 'assortiment'.

  Per persoon

  invoer: aankruisvakje
  verplicht: nee

  Als het tarief van de gekozen uitvoeder per persoon berekend moet worden, kruis dan het aankruisvakje 'per persoon' aan. Vervolgens vult u bij 'tarief' het tarief per persoon in. Webflow zal dan bij de verkoop van het dienst item het tarief van de uitvoerder berekenen op basis van het tarief per persoon en het aantal personen.

  Onder de kop 'tarief' op deze pagina vindt u meer uitleg over het invoeren van het tarief.

  Door het aanvinken van het aankruisvakje 'per persoon' activeert Webflow twee aankruisvakjes:

  • min.
  • max.

  Min. (minimum tarief)

  invoer: aankruisvakje
  verplicht: nee

  Het aankruisvakje 'min.' kruist u aan als het tarief voor de uitvoerder per persoon berekend moet worden, tenzij het totale tarief lager is dan een vastgesteld minimum tarief. Dan geldt het minimum tarief voor de uitvoerder.

  Als u het aankruisvakje 'min.' hebt aangevinkt voert u in de velden achter het aankruisvakje het minimum tarief in. Onder de kop 'tarief' op deze pagina vindt u meer uitleg over het invoeren van het minimum tarief.

  Max. (maximum tarief)

  invoer: aankruisvakje
  verplicht: nee


  Het aankruisvakje 'max' kruist u aan als het tarief per persoon berekend moet worden, tenzij het totale terief hoger is dan een vastgesteld maximum tarief. Dan geldt het maximum tarief voor de uitvoerder.

  Als u het aankruisvakje 'max.' hebt aangevinkt voert u in de velden achter het aankruisvakje het maximum tarief in. Onder de kop 'tarief' op deze pagina vindt u meer uitleg over het invoeren van het maximum tarief.

  Tarief

  Op de tabbladen 'faciliteiten' en 'uitvoerders' kunnen per tabblad drie tarieven ingevoerd worden:
  • tarief
  • min(imum tarief)
  • max(imum tarief)
  Elk tarief bestaat uit drie velden, namelijk tarief exclusief BTW', 'BTW' en 'tarief inclusief BTW'.

  Tarief exclusief BTW

  In deze velden voert u het tarief exclusief BTW in. Voor het aangeven van eventuele gebroken getallen (breuken), moet in Webflow de decimale punt gebruikt worden. Een komma wordt niet geaccepteerd.

  Tarief
  invoer: getalveld
  verplicht: nee

  Direct achter het aankruisvakje 'per persoon' vult u het (verwachte) tarief in. Als het aankruisvakje 'per persoon' is aangekruist, dan voert u hier het tarief per persoon in.

  Min.
  invoer: getalveld
  verplicht: ja, als 'min.' is aangekruist

  Als het aankruisvakje 'min.' is aangekruist, moet achter dit aankruisvakje het minimum tarief voor het dienst item worden ingevoerd.


  Max.
  invoer: getalveld
  verplicht: ja, als 'max.' is aangekruist

  Als het aankruisvakje 'maximum prijs' is aangekruist, moet achter dit aankruisvakje ' het maximum tarief voor het dienst item worden ingevoerd.

  BTW

  invoer: keuzeveld
  verplicht bij tarief: ja
  verplicht bij min.: ja, indien 'min.' aangekruist is
  verplicht bij max.: ja, indien 'max.' aangekruist is

  'Tarief', 'min.' en 'max.' hebben alledrie een veld 'BTW'. In deze velden staat het btw tarief dat voor dit dienst item wordt gebruikt. Het veld is 'alleen lezen' omdat de btw reeds bij het invoeren van de dienst is gekozen.

  Tarief inclusief BTW

  invoer: getalveld
  verplicht bij tarief: ja
  verplicht bij 'min.': ja, indien 'min.' aangekruist is
  verplicht bij max.': ja, indien 'max.' aangekruist is

  'Tarief', 'min.' en 'max.' hebben alledrie een veld tarief inclusief BTW'. Deze velden worden automatisch bijgewerkt, indien de velden 'tarief exclusief BTW' en/of 'BTW' gewijzigd worden. Andersom worden de velden 'tarief exclusief BTW' automatisch bijgewerkt als de velden 'tarief inclusief BTW' gewijzigd worden. Voor het aangeven van gebroken getallen (breuken), moet in Webflow de decimale punt gebruikt worden. Een komma wordt niet geaccepteerd.