Invoeren product

Webflow v1.5 © 02-06-2010

› Verschil tussen product en artikel

› Verschil tussen product en product
› Hoe voer ik een product in?

Verschil tussen product en artikel

Artikelen en producten zijn in Webflow zeer nauw aan elkaar verbonden. Het verschil ligt in de verpakking. Immers: een artikel is voorzien van een verpakking. Een product niet. Bovendien kan een product meerdere artikelen hebben en dat betekent dus dat een product in meerdere verpakkingsvormen kan bestaan. Een aantal voorbeelden:

Product: Coca Cola
Artikelen: Blikje (25cl), Blikje (30cl), Fles (1L), Fles (1,5L)

Product:
Witte langgraanrijst

Artikelen: Bulk, Pakje (400 gr)

Let wel: Iedere verschijningsvorm (lees artikel) van een product kan maar één keer voorkomen.

Verschil tussen product en product

Het ene product is het andere niet. Dat is wel duidelijk. Maar wanneer is een product anders dan een andere? Dit heeft voornamelijk met de ingrediënten te maken. Zo is Zilvervliesrijst een ander product dan Witte langgraanrijst. Vaak schuilt het verschil tussen de producten ook in merknamen. Zo is Pepsi Cola een ander product dan Coca Cola.

Hoe voer ik een product in?

Bij het invoeren van een product wordt een aantal keuze velden gebruikt die elders kunnen worden ingevoerd:

• Product categorie
  • Verpakking

Bovengenoemde velden zijn verplichte velden. U dient deze dan ook in te voeren alvorens u een product kunt invoeren.

Daarnaast wordt er bij het invoeren van een product het niet-verplichte keuzeveld 'product eigenschap groep' gebruikt, die elders wordt ingevoerd. Bij het invoeren van een product is deze niet verplicht. U dient de product eigenschap groep(en) echter wel in te voeren alvorens deze bij het invoeren van het product te kunnen kiezen.

1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'producten' in de module 'assortiment'.
  2. Webflow opent nu de module 'assortiment' en toont de lijst 'producten'. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen product':
  3. Klik in de knoppenbalk op het icoon 'toevoegen product'.
  4. Webflow toont nu het eerste tabblad van het scherm invoeren product. Voer hier tenminste de verplichte velden in, namelijk: naam, eenheid en BTW.
  5. Klik op het tabblad product categorieën (het tweede tabblad).
  6. Webflow toont nu het tweede tabblad. Kies de product categorie(ën) voor het product en selecteer welke categorie de standaard categorie is. Het product kan dus aan meerdere categorieën toegevoegd worden.
  7. Klik eventueel op het tabblad eigenschappen (het derde tabblad). De invoer op dit tabblad is niet verplicht.
  8. Webflow toont nu het derde tabblad.
  9. In het keuzeveld ‘product eigenschap groep’ kunt u de gewenste product eigenschap groep kiezen. Klik op bijwerken.
  10. Klik op de popup 'product eigenschap groep'.
  11. Webflow toont nu het popup-scherm 'product eigenschap groep'. Vul de waarden van de product eigenschappen (behorend bij de product eigenschap groep) in. U kunt vervolgens klikken op de buttons: 'bijwerken', 'annuleren' en 'sluiten'. Let wel: de button 'sluiten' is zowel bijwerken als sluiten.
  12. Klik op het tabblad artikelen (het vierde tabblad).
  13. Webflow toont nu het vierde tabblad. In het keuzeveld ‘verpakking’ kunt u de gewenste verpakking kiezen. U kunt in het volgende invoerveld de barcode van het artikel invoeren. Bij het keuzeveld 'status' geeft u de gewenste status aan het artikel. Let wel: Bij de statussen 'nieuw' en 'beëindigd' kunt het betreffende artikel niet elders in Webflow kiezen. De minimale voorraad kunt alleen invoeren als u bij het product de voorraad heeft aangevinkt.
  14. Klik op de button 'inkoop'. (Dit doet u alleen als het artikel een inkoopartikel is. Overigens kan hetzelfde artikel in Webflow zowel een inkoop- als een verkoopartikel zijn.)
  15. Webflow toont nu het popup-scherm 'inkoop'. Als het betreffende artikel een inkoopartikel is dan vinkt u dat aan en vervolgens voert u de inkoopsprijs in. U kunt vervolgens klikken op de buttons: 'bijwerken', 'annuleren' en 'sluiten'. Let wel: de button 'sluiten' is zowel bijwerken als sluiten.
  16. Klik op de button 'verkoop'. (Dit doet u alleen als het artikel een inkoopartikel is. Overigens kan hetzelfde artikel in Webflow zowel een inkoop- als een verkoopartikel zijn.)
  17. Webflow toont nu het popup-scherm 'verkoop'. Als het betreffende artikel een inkoopartikel is dan vinkt u dat aan en vervolgens voert u de verkoopsprijs in. U kunt vervolgens klikken op de buttons: 'bijwerken', 'annuleren' en 'sluiten'. Let wel: de button 'sluiten' is zowel bijwerken als sluiten.
  18. Selecteer de actie 'opslaan' en klik op de knop 'bijwerken'. Het product en de artikelen worden nu toegevoegd en krijgen automatisch een nummer toegewezen.

› Klik hier om naar het onderwerp 'de module assortiment' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'invoeren dienst' te gaan.

› Klik hier om naar het onderwerp 'verpakkingen' te gaan.