home | inhoud | index | zoeken

Bekijken pdf rapport

Webflow v1.5 © 25-05-2010


› Hoe kom ik bij bekijken pdf rapport?

› Wat kan ik allemaal zien bij bekijken pdf rapport?

Hoe kom ik bij bekijken pdf rapport?

  1. Klik in het hoofdmenu op het onderdeel 'pdf rapporten' in de module 'instellingen'.
  2. Webflow opent nu de module 'instellingen' en toont de lijst pdf rapporten. Klik op het tabblad 'gebruiker' om de gebruikersrapporten te tonen, of op het tabblad 'systeem' om de systeem rapporten te tonen.
  3. Zoek in de lijst het rapport op dat u wilt bekijken en klik op het bekijken icoon van dit rapport:
  4. Webflow opent nu het betreffende rapport in een popup. Als het rapport gebruik maakt van vraagvariabelen, zal Webflow eerst vragen deze in te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het btw rapport dat voor een bepaald kwartaal wordt gegenereerd. Webflow zal hierbij vragen om welk kwartaal het gaat.
  5. U kunt het pdf rapport desgewenst afdrukken via de "afdrukken" optie van uw browser.

Wat kan ik allemaal zien bij bekijken pdf rapport?

Webflow genereert het pdf rapport iedere keer dat u het pdf rapport opent opnieuw. Het rapport bevat dus altijd de laatste gegevens. Om het rapport correct uit uw printer te laten komen, wordt het rapport tijdens het genereren afgemeten op het geselecteerde papier formaat. Om te voorkomen dat er verschillen optreden tussen het rapport op het scherm en op papier is er in Webflow voor het PDF formaat gekozen.

Het PDF formaat heeft als voordeel dat het geschikt is voor verschillende typen computers met verschillende besturingssystemen. Het nadeel is dat er een speciale "viewer" voor nodig is. Deze staat meestal al standaard op de computer geïnstalleerd. Een veel gebruikte viewer is "Acrobat reader" van Adobe.

Gebruikersrapporten

De pdf rapporten die door de gebruiker zelf worden gedefinieerd, komen in de lijst gebruikersrapporten te staan. Bij het eerste gebruik van Webflow zijn er al een aantal standaard rapporten voorgedefinieerd. U kunt deze rapporten ook gebruiken als voorbeeld voor het genereren van uw eigen pdf rapporten.

Systeemrapporten

Naast de pdf rapporten voor de gebruiker zijn er ook rapporten gedefinieerd die door Webflow zelf worden gebruikt om zaken naar de printer te kunnen sturen. Denk hierbij aan verkoop opdrachten en facturen. Ook het afdrukken van een lijst geschiedt (achter de schermen) via een pdf systeem rapport.